Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

26.12.14

Cooking: Σπιτική βασιλόπιτα με γιαούρτι


Στο σημερινό γευστικό μας ποστ υποδεχόμαστε τον νέο χρόνο με σπιτική βασιλόπιτα με γιαούρτι. Είναι η κλασική συνταγή για την αγαπημένη γιαουρτόπιτα που φτιάχναμε από τα παιδικά μου χρόνια στο σπίτι μας για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Από τότε έχει καθιερωθεί μέχρι και σήμερα.
Η συνταγή για την βασιλόπιτα είναι εύκολη με λίγα και απλά υλικά. Σίγουρα αν την δοκιμάσετε θα εντυπωσιαστείτε για να υποδεχθείτε το νέο χρόνο με τον καλύτερο γευστικό τρόπο. Καλή χρονιά!


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ή 2 πακέτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο
4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
3 βανιλίνες
2 κουταλιές της σούπας κουμ-κουάτ (ή κονιάκ)
2 μικρά πρόβεια γιαούρτια
Αμύγδαλα για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη για περίπου 10' λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το κουμ-κουάτ (ή κονιάκ), το γιαούρτι και 
τις βανιλίνες. 
- Αφού έχουμε ανακατέψει πολύ καλά τα υλικά προσθέτουμε στο μείγμα την φαρίνα σιγά-σιγά 
μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί και μπορείτε να διακοσμήσετε την βασιλόπιτα με αμύγδαλα 
ή ότι άλλο επιθυμείτε.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30' λεπτά.


Έξτρα: Η συγκεκριμένη συνταγή της βασιλόπιτας με γιαούρτι είναι η κλασική που κάνουμε για την γιαουρτόπιτα με διαφορά ότι δεν σιροπιάζουμε την πίτα. Αν θέλετε γιαουρτόπιτα μπορείτε να σιροπιάσετε την πίτα ζεστή και το σιρόπι να είναι χλιαρό.
Για το σιρόπι: 1μιση φλιτζάνι ζάχαρη, 2 φλιτζάνια νερό, φλούδα λεμονιού.

Αν δοκιμάσεις την συνταγή μας για την βασιλόπιτα με γιαούρτι μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.
Εμείς θα τα ξαναπούμε σε μια επόμενη γευστική συνταγή.

Καλή απόλαυση,
Μαρία.

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου