Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

30.12.14

Favorite Christmas Movies


Σήμερα αφήνουμε την ομορφιά και πιάνουμε την άλλη μας αγάπη μας, που δεν είναι άλλη από τις ταινίες και το σινεμά. Στο έχουμε ξαναπεί, εξάλλου είναι ο πιο ιδανικός τρόπος διασκέδασης. 
Επίσης σου έχουμε πει πόσο λατρεύουμε τα Χριστούγεννα. Ε λοιπόν όταν αυτές οι δύο μας αγάπες ενώνονται τότε έχουμε τον πιο τέλειο συνδυασμό. Χριστουγεννιάτικες ταινίες το θέμα του σημερινού μας ποστ. Ταινίες αγαπημένες που απολαμβάνουμε να βλέπουμε κάθε χρόνο αυτές τις γιορτινές ημέρες για να μπούμε σε Christmas mood. Εξάλλου Χριστούγεννα χωρίς ταινίες δεν γίνονται, οπότε πλέον για εμάς είναι μια παράδοση που ακολουθούμε από μικρές. Σήμερα σου μιλάμε για τις δικές μας αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες.


A CHRISTMAS CAROL (2009)
Από την κορυφή αυτής της λίστας δεν θα μπορούσε να λείπει το A Christmas Carol. Είναι μια κλασική ταινία που αποτελεί παράδοση των Χριστουγέννων. Βασισμένη στην ιστορία του Σκρουτζ και το ομότιτλο βιβλίο του Κάρολου Ντίκενς, η ταινία είναι ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, με εκπληκτικά εφέ και εξαιρετική σκηνοθεσία. Περνάει πολύ όμορφα μηνύματα και αν δεν την έχεις ήδη δει τότε σίγουρα να το κάνεις τα φετινά Χριστούγεννα.

Ελληνικός τίτλος: Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία
Είδος: Κινούμενα σχέδια, Δράμα, Οικογένεια
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Σενάριο: Κάρολος Ντίκενς, Ρόμπερτ Ζεμέκις
Ηθοποιοί: Τζιμ Κάρεϊ, Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ, Μπομπ Χόσκινς, Ρόμπιν Ράιτ Πεν
Διάρκεια: 96' λεπτά

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ ξεκινά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του με τη συνηθισμένη του μιζέρια και μισανθρωπία, βάζοντας τις φωνές στον πιστό βοηθό του και τον χαρωπό ανιψιό του. Αλλά όταν τα 3 πνεύματα των Χριστουγέννων (το παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον) τον οδηγούν σ’ ένα αποκαλυπτικό ταξίδι και τον φέρνουν αντιμέτωπο με αλήθειες που διστάζει να παραδεχτεί. Ο γερο-Σκρουτζ πρέπει ν’ ανοίξει όχι μόνο τα μάτια, αλλά και την καρδιά του και να εξιλεωθεί για τα χρόνια των κακών προθέσεων πριν είναι πολύ αργά.


THE POLAR EXPRESS (2004)
Μια ακόμα κλασική Χριστουγεννιάτικη ταινία είναι το Πολικό Εξπρές, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Κρις Βαν Άλσμπουργκ. Την είχαμε πρωτοδεί όταν είμασταν ακόμα μικρούλες και έχει μείνει αξέχαστη. Ιδανική ταινία για να μπεις σε γιορτινή διάθεση και να χαθείς στη μαγεία των Χριστουγέννων.

Ελληνικός τίτλος: Το πολικό εξπρές
Είδος: Κινούμενα σχέδια, Περιπέτεια, Οικογένεια
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Σενάριο: Κρις Βαν Άλσμπουργκ, Ρόμπερτ Ζεμέκις, Γουΐλιαμ Μπρόϊλ 
Ηθοποιοί: Τομ ΧανκςΛέσλι Ζεμέκις κα.
Διάρκεια: 100' λεπτά

ΥΠΟΘΕΣΗ
Το να είσαι ένα μικρό αγόρι και να πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη τη στιγμή που η οικογένειά σου και οι φίλοι σου επιμένουν ότι δεν υπάρχει, είναι αληθινά δύσκολο. Η ανταμοιβή όμως δε θα αργήσει, όταν την Παραμονή Χριστουγέννων ένα τρένο περνάει από το σπίτι του μικρού Μπίλι, για να τον οδηγήσει μαζί με άλλα παιδιά το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο. Παρέα με άλλους συνομήλικούς του ο Μπίλι θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. Θα διασχίσουν βουνά, τοπία κατάλευκα από το χιόνι, πανύψηλες γέφυρες και θα απολαύσουν υπέροχη ζεστή σοκολάτα. Ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία, ένα ταξίδι που θα μετατρέψει τις αμφιβολίες του Μπίλι σε πίστη, ένα ταξίδι που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τον εαυτό του.


FROZEN (2013)
Μια πρόσφατη ταινία που έκανε πρεμιέρα τα περσινά Χριστούγεννα είναι το Frozen. Την πρωτοείδαμε στο σινεμά και δεν άργησε από το πρώτο λεπτό να γίνει αγαπημένη. Μαζί της γινόμαστε ξανά παιδιά παρέα με την Έλσα, την Άννα και τον Όλαφ. Ανακαλύπτουμε το χιονισμένο Arendelle με εκπληκτικά τραγούδια, εφέ, φαντασία και πολύ Χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Ελληνικός τίτλος: Ψυχρά κι Ανάποδα
Είδος: Κινούμενα σχέδια, Περιπέτεια, Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι
Σενάριο: Τζένιφερ Λι
ΗθοποιοίΚρίστεν Μπελ, Ιντίνα Μένζελ, Τζόναθαν Γκροφ, Τζος Γκαντ, Σαντίνο Φοντάνα
Διάρκεια: 102' λεπτά

ΥΠΟΘΕΣΗ
Η νεαρή πριγκίπισσα Άννα πρέπει να συνεργαστεί με τον Κριστόφ, έναν απότομο βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα Έλσα, που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Άννα, και να λύσουν επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο. Η Άννα και ο Κριστόφ θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές τύπου Everest συνθήκες, θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα σε κάθε γωνία. Πολύτιμοι σύμμαχοι τους στον αγώνα θα είναι ο χιονάνθρωπος Όλαφ, και ένας τάρανδος που ακούει στο όνομα Σβεν.


SNOW QUEEN (2002)
Η βασίλισσα του χιονιού είναι υπερ-υπερ αγαπημένη ταινία. Την είχαμε δει τυχαία πριν χρόνια στην τηλεόραση, και από τότε έμεινε αξέχαστη και καθιερώθηκε να την βλέπουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Δεν έχει να κάνει άμεσα με Χριστούγεννα αλλά για εμάς πλέον είναι παράδοση γι' αυτό έχει επάξια την θέση της σε αυτή την λίστα. Είναι μια ταινία που συνδυάζει και το love story και την φαντασία και την περιπέτεια, χωρίς να σε κουράζει, ενώ σε μαγεύει από το πρώτο λεπτό. Όσο για την βασίλισσα του χιονιού (αν και η κακιά της υπόθεσης) απλά εντυπωσιάζει και ξεχωρίζει.

Ελληνικός τίτλος: Η βασίλισσα του χιονιού
Είδος: Περιπέτεια φαντασίας
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γου
Σενάριο: Simon Moore
Ηθοποιοί: Μπρίτζετ Φόντα, Τσέλσι Χομπς, Τζέρεμι Γκίλμποτ
Διάρκεια: 180' λεπτά

ΥΠΟΘΕΣΗ
Η νεαρή Γκέρντα είναι η πλούσια κόρη του αφεντικού, και ο Κάι το παιδί για όλες τις δουλειές. Η μοίρα της Γκέρντα φαίνεται δεμένη με τις θύελλες. Μια άγρια καταιγίδα σκότωσε τη μητέρα της, και σε μια άλλη θύελλα μια μυστηριώδης γυναίκα έκλεψε τον αγαπημένο της Κάι. Πρόκειται για την Βασίλισσα του Χιονιού. Τυλιγμένη σε λευκές γούνες και στολισμένη με εκατοντάδες διαμάντια, μέσα σ’ ένα σύννεφο από απαλές νιφάδες χιονιού και συνοδευόμενη από ολόλευκους κύκνους, η φαντασμαγορική θεά θα πάρει μαζί της το νεαρό και η Γκέρντα θα αποφασίσει να βρει το παλάτι της και να αναμετρηθεί μαζί της.


THE HOLIDAY (2006)
Το The Holiday είναι ιδανική ταινία καθώς συνδυάζει τα Χριστούγεννα με το ρομαντισμό χωρίς όμως να είναι βαρετή. Βλέπουμε πως τα Χριστούγεννα μπορούν όλα να συμβούν στον έρωτα από εκεί που δεν το περιμένεις. Όμορφη σκηνοθεσία, εξαιρετική ηθοποιοί, το τέλος αν και αναμενόμενο μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Είδος: Ρομαντική, Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Νάνσι Μάγιερς
Σενάριο: Νάνσι Μάγιερς
Ηθοποιοί: Τζουντ Λο, Τζακ Μπλακ, Κέιτ Γουίνσλετ, Κάμερον Ντίαζ
Διάρκεια: 138' λεπτά

ΥΠΟΘΕΣΗ
Μια φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έχουν ένα και μόνο κοινό σημείο επαφής, είναι και οι δύο μόνες. Η μία είναι Αμερικάνα και η άλλη Βρετανή, αποφασίζουν να αλλάξουν σπίτια για δυο βδομάδες κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών και αλλάζει όλη τους η ζωή. Στην Αγγλία η πρώτη ερωτεύεται τον αδερφό της δεύτερης, η οποία με τη σειρά της γνωρίζει ένα γοητευτικό μουσικό στο Λος Άντζελες. Λίγο αργότερα και οι τέσσερις θα βρεθούν στο Λονδίνο για να περάσουν μαζί την Πρωτοχρονιά.


LOVE ACTUALLY (2003)
Στο Love Actually βλέπουμε την ιστορία 10 διαφορετικών ανθρώπων, πως μπορούν να συνδυαστούν με την μαγεία των Χριστουγέννων και την δύναμη της αγάπης και του έρωτα. Γιατί αν υπάρχει αγάπη όλα γίνονται. Μια όμορφη ρομαντική κωμωδία με Χριστουγεννιάτικη διάθεση και ένα πολύ δυνατό καστ.

Ελληνικός τίτλος: Αγάπη είναι...
Είδος: Κωμωδία, Δράμα, Ρομαντική
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Κέρτις
Σενάριο: Ρίτσαρντ Κέρτις
Ηθοποιοί: Χιου Γκραντ, Λίαμ Νίσον, Κόλιν Φερθ, Λόρα Λίνεϊ, Έμμα Τόμσον, Άλαν Ρίκμαν,
 Κίρα Νάιτλι, Μπιλ Νάι, Ρόουαν Άτκινσον
Διάρκεια: 135' λεπτά

ΥΠΟΘΕΣΗ
Πέντε εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, δέκα διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων που είτε είναι ερωτευμένοι, είτε χωρίζουν, είτε νιώθουν μόνοι και αναζητούν την αγάπη, αρχίζουν να εξελίσσονται με βάση τον έρωτα.
Ένας πρωθυπουργός που ερωτεύεται τη γραμματέα του, ένας συγγραφέας που ερωτεύεται την οικιακή βοηθό του (η οποία όμως δεν μιλά αγγλικά), ένας χήρος που δίνει συμβουλές στον 11χρονο γιο του προκείμενου να προσελκύσει το κορίτσι που τον ενδιαφέρει, μια νεόνυμφη που δεν αντιλαμβάνεται τον έρωτα του κολλητού του άντρα της, και ένας παλιός ροκ σταρ που σκαρφαλώνει πάλι στην κορυφή έπειτα από την απεξάρτηση του από την ηρωίνη, είναι μερικές μόνο από τις ιστορίες της ταινίας. Το τέλος βρίσκει όλους τους πρωταγωνιστές να συναντώνται στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο με τη βοήθεια του έρωτα.


HOME ALONE (1990)
Για το τέλος αφήσαμε την πιο κλασική Χριστουγεννιάτικη ταινία, που δεν είναι άλλο από το μόνος στο σπίτι. Από αυτή την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει αυτή η ταινία. Κωμωδία, σκανδαλιές, διασκέδαση και Χριστούγεννα, συνδυάζονται υπέροχα για μια οικογενειακή βραδιά, και έναν Μακόλεϊ Κάλκιν να αφήνει εποχή μέχρι και σήμερα.

Ελληνικός τίτλος: Μόνος στο σπίτι
Είδος: Κωμωδία, Οικογενειακή, Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Κρις Κολόμπους
Σενάριο: Τζον Χιουζ
Ηθοποιοί: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν κα.
Διάρκεια: 103' λεπτά

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Κέβιν, ένα οχτάχρονο αγόρι ξυπνάει και βρίσκει τη Χριστουγεννιάτικη ευχή του να γίνεται πραγματικότητα. Η μεγάλη οικογένεια του έχει εξαφανιστεί, οι γονείς και τα αδέρφια του πηγαίνουν διακοπές στη Παρίσι, και έτσι μένει μόνος του στο σπίτι. Το πολυμήχανο αγόρι παίρνει θάρρος από την ελευθερία του και αρχίζει να το διασκεδάζει. Όμως τα πράγματα δυσκολεύουν όταν δύο αδέξιοι διαρρήκτες προσπαθούν να παραβιάσουν το σπίτι του, αντιμετωπίζοντας τους με περίτεχνες, βλακώδεις και αστείες παγίδες.

Αυτές είναι μέχρι στιγμής οι πιο αγαπημένες μας Χριστουγεννιάτικες ταινίες, ίσως ποιος ξέρει στο μέλλον να προστεθούν σε αυτή την λίστα κι άλλες. Είναι ταινίες που έχουμε συνδυάσει με τα Χριστούγεννα, οπότε επάξια έχουν την θέση τους σε αυτή την λίστα. Αποτελούν όλες (χωρίς υπερβολή) σταθερή αξία για τα Χριστούγεννα, και σίγουρα αν δες τις έχεις δει πρέπει να το κάνεις τα φετινά Χριστούγεννα.

Μην ξεχάσεις να μας πεις και τις δικές σου αγαπημένες ταινίες που έχεις συνδυάσει
με τα Χριστούγεννα.
Αν έχεις δει κάποια, πες μας τις εντυπώσεις που σου άφησε και πως σου φάνηκε.
Μήπως έχουμε κάποια ταινία από κοινού αγαπημένη;

Φιλιά πολλά,
Σοφία & Δέσποινα

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό.

3 σχόλια:

  1. Love Actually και The Holiday είναι υπεραγαπημένες, ρομαντικές και έξυπνες. Το Home Alone τοοοόσο κλασική αξία πια. Όμορφο γιορτινό post, κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ,όντως πολύ αγαπημένες οι παραπάνω Χριστουγεννιάτικες ταινίες!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ειδικά το "Love Actually".....η πιο αγαπημένη απ'όλες!!!!!!!!!!!!!! Και φυσικά Χριστούγεννα χωρίς "Home Alone".....είναι σαν κάτι να λείπει....
    Θα προσθέσω και την -ίσως λιγότερο γνωστή,αλλά επίσης πολύ αγαπημένη μου- "Christmas with the Kranks"!!!!!!!
    ✰ ✰ ✰ Happy New Year ✰ ✰ ✰

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια ανάρτηση! Λατρεύω τα Χριστούγεννα, και ότι έχει να κάνει με αυτά :)
    Το Frozen και η ταινία με τον κλασσικό τσιγκούνη Σκρούτζ είναι οι αγαπημένες μου. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή