Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

7.8.15

Cooking: Πατατοσαλάτα light


Η πατατοσαλάτα είναι από τις αγαπημένες μας συνταγές καθώς είναι πολύ ανάλαφρη, δροσερή και άκρως γευστική. Για εμάς τους λάτρεις της πατάτας, η πατατοσαλάτα είναι η τέλεια αφορμή για να την απολαύσουμε. Βέβαια η πατατοσάλατα φημίζεται για τις θερμίδες και τα λιπαρά της καθώς η κλασική συνταγή περιέχει υπερβολικά πολύ μαγιονέζα. Βέβαια υπάρχει και η πιο ελαφριά (light) εκδοχή της χρησιμοποιώντας γιαούρτι και μουστάρδα. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και απλή, με λίγα υλικά και δεν έχει καμία δυσκολία στη παρασκευή. Το αποτέλεσμα επίσης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασική και πλέον μπορούμε να την απολαύσουμε χωρίς ενοχές. Δοκίμασε να την φτιάξεις κι εσύ!


ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Φρέσκο μαϊντανό
2 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι
Αλάτι - Πιπέρι
Αγγούρι, Ντομάτα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Έπειτα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Από την ώρα που θα πάρουν βράση θα χρειαστεί περίπου ακόμα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφού είναι έτοιμες στραγγίζουμε καλά και τις αφήνουμε αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας . Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το κρεμμύδι ή όπως αλλιώς επιθυμούμε, και ψιλοκόβουμε τον φρέσκο μαϊντανό. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε ντομάτα και αγγούρι σε κυβάκια.
- Σε ένα μικρό μπωλ ετοιμάζουμε την σως. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες μαζί με τα λαχανικά. Περιχύνουμε με την σως και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε την σαλάτα κρύα κατά προτίμηση από το ψυγείο.


Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.
Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:


FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

4 σχόλια: