Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

19.12.14

Cooking: Μελομακάρονα


Επίσης με γιορτινή διάθεση το σημερινό γευστικό ποστ μας. Σήμερα φτιάχνουμε το πιο αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, που δεν είναι αλλό από τα μελομακάρονα. Σας λέω πως να τα φτιάξετε αναλυτικά και γρήγορα με απλά και εύκολα υλικά.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
250γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια ηλιέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/2 ποτηράκι του κρασιού  κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Καρύδι τριμμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι μέλι
Φλούδα από ένα λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά κοσκινίζουμε τα αλεύρια μας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού , το κονιάκ, την σόδα, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ, και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια αφράτη και εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα μας σε μικρές μπουκίτσες ή ότι σχήμα επιθυμούμε με κουπάτ, και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε τα μελομακάρονα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (ανάλογα τον φούρνο).
- Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι και την φλούδα του λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν. 
- Από την στιγμή που το σιρόπι μας αρχίσει να βράζει αφήνουμε για 7 λεπτά ακόμη, χωρίς να ανακατεύουμε για να μην μας ζαχαρώσει.
- Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει και σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα ζεστά. Ρίχνουμε τα μελομακάρονα μέσα στο σιρόπι, και τα στραγγίζουμε σε μία σχάρα.
- Τέλος πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα με το τριμμένο καρύδι.



Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας για τα μελομακάρονα, μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.
Εμείς θα τα ξαναπούμε σε μια επόμενη γευστική συνταγή.

Καλή απόλαυση,
Μαρία.

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου