Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

16.12.14

Cap Cap - Xmas at Arendelle. Το ποντίκι με τον γαλάζιο φιόγκο.


Σήμερα μιλάμε για παραμύθια, αληθινά όμως, αφού στο Cap Cap τα ζεις και τα γεύεσαι. Και πριν μας πεις τρελές, να σου πούμε πως το Cap Cap είναι ένα μέρος με κάτι από μαγεία. Ξέρεις υπάρχει και αυτή η πλευρά της πόλης, του φανταστικού και του μαγικού. Και στο σημερινό ποστ ελπίζουμε να σε ταξιδέψουμε και να σου μεταφέρουμε λίγο από την μαγεία του.

Το Cap Cap ή αλλιώς το σπίτι του ποντικού με τον γαλάζιο φιόγκο, είναι ένα μέρος ξεχωριστό, εμπνευσμένο με πολύ φαντασία από τον ιδιοκτήτη του, τον Δημήτρη. Εδώ η μαγεία και τα παραμύθια ζωντανεύουν, γίνονται πραγματικότητα και παίρνουν μορφή. Ενώ η φαντασία δεν έχει όρια. Μέσα από μια πανδαισία γεύσεων, αρωμάτων και αισθήσεων. Το Cap Cap τα συνδυάζει όλα.
Φανταστική αισθητική και ψαγμένη διακόσμηση (όπως θα δεις στις φωτογραφίες) που σου κάνει αμέσως εντύπωση. Αλμυρά, γλυκά και ροφήματα, συνδυάζονται άψογα με τα αντικείμενα και τα πράγματα, και δημιουργούν κάτι μαγικό.



Έχουμε την χαρά όμως να γνωρίσουμε το Cap Cap μέσα από τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από αυτό. Τον δημιουργό-εμπνευστή και ιδιοκτήτη του, τον Δημήτρη, που ευχαριστούμε πολύ που απάντησε στις ερωτήσεις μας. Θα αφήσουμε λοιπόν τον Δημήτρη να μας τα αφηγηθεί με τον δικό του μαγικό τρόπο, μέσα από την συνέντευξη που μας έδωσε για τους αναγνώστες του Sisters Beaute.

Αρχικά Δημήτρη μίλησε μας σχετικά με το Cap Cap. Ποια ήταν η σκέψη πίσω από την δημιουργία του;
Αποφάσισα να ασχοληθώ και να φέρω στη πραγματικότητα το φανταστικό μου ήρωα μετά από μία πολύ δύσκολη προσωπική περίοδο, οπού κάποια στιγμή αποφάσισα να συγκρούσω τη φαντασία μου με τη πραγματικότητα μου. Το αποτέλεσμα ήταν να συνδέσω όλα τα πράγματα που αγαπώ και να δημιουργήσω την ιδανική δουλειά για εμένα.

Από που πήρε το όνομα του το Cap Cap; Σήμερα πόσο χρόνο λειτουργίας μετράει;
Έχουμε φτάσει αισίως στα δυόμισι χρόνια. Το όνομα του προέρχεται από τον ήχο της βροχής, όπως εγώ φανταζόμουν το ηχητικό εφέ που κάνει η βροχή και οι σταγόνες της όταν πέφτουν πάνω στη σκεπή. Γι' αυτό και το Cap Cap γράφεται με “a” και όχι με “u”.

Tο Cap Cap ή αλλιώς το σπίτι του ποντικού όπως το αποκαλείς. Πως προέκυψε το ποντίκι με το γαλάζιο φιόγκο; Ποια η ιστορία του;
Από παιδί ο τρόπος για να εκφράζω τα συναισθήματα μου ήταν η γραφή, κάπως έτσι πριν από χρόνια έδωσα στις αγαπημένες μου στιγμές, όνομα, μορφή και ιδιότητες. Ένας λευκός ποντικός με ένα γαλάζιο φιόγκο ο οποίος εμφανιζόταν τις στιγμές εκείνες που εγώ αισθανόμουν ευτυχισμένος, όπως το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μου, τη στιγμή που απολαμβάνω το τσάι κανέλας, τη στιγμή που περνάω το δάχτυλο μου γύρω από τη ζύμη του κέικ. Τόσο απλά και με το όνομα του εμπνευσμένο από το αγαπημένο μου καιρικό φαινόμενο δημιούργησα το ποντικό μου.

Τι μας προσφέρει το Cap Cap; Κάνοντας την επίσκεψη του κάποιος τι θα βρει και θα γευτεί;
Το Cap Cap είναι από μόνο του μια εμπειρία οπού περιλαμβάνει την όσφρηση, την όραση, τη γεύση, ακόμα και την ακοή. Προσπαθούμε μέσα και από τις 5 αισθήσεις να ταξιδέψουμε το κόσμο στο δικό μας κόσμο, είτε μέσα από αλμυρά, γλυκά, ροφήματα, αντικείμενα, πράγματα τα οποία όλα κουβαλάνε κάτι από μαγεία.

Από που αντλείς έμπνευση για τις θεματολογίες που βλέπουμε κατά καιρούς στο Cap Cap;
Από τις αγαπημένες μου ιστορίες, τα αγαπημένα μου βιβλία και τους αγαπημένους μου ανθρώπους.

Το Cap Cap πιστεύει στην μαγεία, στην φαντασία και στα παραμύθια. Εσύ πιστεύεις σε αυτό;
Μα... εγώ είμαι ο Cap Cap!

Τι πιστεύεις ότι κάνει ξεχωριστό το Cap Cap; Που οφείλεται η μεγάλη επιτυχία του;
To ότι είναι μια πραγματική ιστορία, η οποία δε διαβάζετε αλλά τρώγεται. Η δική μου ιστορία.

Ποια τα μελλοντικά σου όνειρα σχετικά με το Cap Cap;
Να ανακαλύψει νέους κόσμους, να γνωρίσει νέες εμπειρίες, και να κάνουμε παρέα πολλά πολλά ταξίδια.

Φεύγωντας τι θέλεις να συγκρατεί ο επισκέπτης από την επίσκεψή του στο Cap Cap;
Όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσεις, όσα πράγματα και αν σε ρίξουν κάτω. Πάντα έχεις ένα λόγο να θέλεις η επόμενη ημέρα να είναι η αρχή μιας ευτυχισμένης ζωής. Η αρχή της δικής μου ευτυχισμένης ζωής.


Το Cap Cap δεν είναι η πρώτη φορά που το επισκεπτόμαστε. Η εβδομάδα του Harry Potter αλλά και η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων αποτελούν πλέον θεσμό. Και είναι αγαπημένο μέρος όταν θέλουμε να ξεχαστούμε από την καθημερινότητα, με μια δόση μαγείας.
Φέτος τα Χριστούγεννα όμως στο Cap Cap ταξιδεύουμε στην Arendelle παρέα με την Έλσα, την Άννα και τον Όλαφ. Σε ένα Χριστουγέννιατικα στολισμένο, κάτασπρα χιονισμένο Cap Cap. Και φυσικά αφού αγαπάμε τα Χριστούγεννα αλλά και το Cap Cap δεν γινόταν να μην το επισκεφτούμε. Εκεί μας περίμεναν Χριστουγεννιάτικη διάθεση-μαγεία-γεύσεις, αλλά και η ίδια η Έλσα, ενώ το Frozen έχει την δική του τούρτα, έτσι δεν αργήσαμε να μπούμε κατευθείαν σε Christmas mood.












Στο Cap Cap θα βρεις την Pink Xmas Lemonade - λεμονάδα με γεύση μαλλί της γριάς, και το Ice Spell - το ρόφημα της Έλσας που βασίζεται σε τσιχλόφουσκα και αχνίζει.
Από αλμυρές γεύσεις μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στην Xmas Pie ή στην Winter Pizza.
Και μην ξεχάσεις το Ice Castle, ένα αφράτο κέικ βανίλιας με λευκή σοκολάτα, κρέμα τυρί και κάστανο. Εκπληκτικός συνδυασμός!



Και φυσικά Cap Cap χωρίς τα λατρεμένα μας cupcakes και muffins δεν γίνετε.
Θα βρεις το Elsa's Cupcake -  με γεύση βανίλιας, κομμάτια Oreo και πραλίνα βουτύρου. Και το Olaf Cupcake - συνδυασμός κέικ με κομμάτια διπλής σοκολάτας σε λευκό και σοκολατένιο ζυμάρι.
Μην ξεχάσουμε το Caramel Christmas Cookie - κέικ βανίλιας με μπισκότο κανέλας και καραμέλα. Και το King Muffin με κακάο, φύλλα γκοφρέτας, γεμιστό με πραλίνα bueno.
Ενώ στο Cap Cap σε περιμένουνε ακόμα ένα σωρό επιλογές αλμυρών, γλυκών και ροφημάτων για να γευθείς, με ή χωρίς Χριστουγεννιάτικη μαγεία.

Η Χριστουγεννιάτικη θεματολογία Xmas at Arendelle θα κρατήσει στο Cap Cap έως και των φώτων.
Το Cap Cap βρίσκεται Πανόρμου 26 στο Αιγάλεω, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο capcap.gr και στην σελίδα τους στο Facebook.


Με αυτό το ποστ ελπίζουμε να σε ταξιδέψαμε στο παραμύθι του Cap Cap, και να σου μεταφέραμε λίγο από την μαγεία του. Αν δεν σε πείσαμε ακόμα, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το επισκεφτείς και να ζήσεις την μαγεία από κοντά.
Εξάλλου τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή, αφού το Cap Cap φοράει τα γιορτινά του με την Χριστουγεννιάτικη θεματολογία.

Εσύ μήπως έχεις ήδη επισκεφθεί το Cap Cap; Μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φαίνεται.
Σοφία & Δέσποινα

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό.

3 σχόλια:

  1. Φανταστικές εικόνες,με ταξιδέψατε νοερά εκεί.Τελευταία φορά που ήμουν Αθήνα στο τσάκ ήμουν να πάω Cap Cap αλλά δυστυχώς δεν πήγα,την επόμενη φορά δεν το χάνω!
    Πολύ όμορφο το blog σας,μόλις έγινα μέλος του,θα χαρώ να γίνετε και εσείς μέλος στο νέο μου blog http://lipstickandlacelov.blogspot.gr/.
    Φιλιά,
    Δέσποινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω πολύ να το επισκεφθώ όταν έρθω στην Αθήνα! πολύ ωραίο ποστ κορίτσια!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πωπωπωπω!!! αγαπάω cap cap! ανυπομονώ τώρα που ήρθα αθήνα να πάω να πα΄ρω το αγαπημένο μου γλυκάκι! όσο για τα αλμυρά που βλέπω, θα χτύπαγα ένα για βράδυ :Ρ χαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή