Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

27.12.16

Cooking: Μπισκότα βρώμης με μέλι και κανέλα


Η σημερινή συνταγή μας είναι ιδανική πρόταση για να συνοδεύσεις με ένα πιο υγιεινό τρόπο το πρωινό σου, καθώς είναι ότι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις την μέρα σου ή ακόμα και ως σνακ για τις στιγμές που σε πιάνει μια λιγούρα και θες κάτι γλυκό. Τα αγαπημένα μας μπισκότα σε μια πιο υγιεινή εκδοχή με βρώμη, μέλι και το ξεχωριστό άρωμα της κανέλας, ενώ το γευστικό αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει καθώς είναι πολύ τραγανά. Αποτελούν επίσης την ιδανική λύση για να συμπεριλάβεις την βρώμη στην διατροφή σου σε περίπτωση που δεν σου αρέσει, ενώ τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να αντισταθούν στην όψη των λαχταριστών μπισκότων. Δοκίμασε να τα φτιάξεις κι εσύ και μην ξεχάσεις να τα σερβίρεις με το αγαπημένο σου ζεστό ρόφημα!


ΥΛΙΚΑ
3 κούπες βρώμη
  1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  1 κούπα ζάχαρη
  1 κούπα μαργαρίνη
  1/2 κούπα μέλι
  1 κ.γλ. κανέλα
  1/2 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  1 πρέζα αλάτι
  1 βανιλίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Έχουμε αφήσει την μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου και σε ένα μικρό κατσαρολάκι ίσα που την λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη, την ζάχαρη και το μέλι σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομειογενές μείγμα και διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά δηλαδή το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής άλεσης, την βρώμη, την κανέλα, την σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την βανιλίνη.
- Προσθέτουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά σιγά-σιγά την μαργαρίνη με το μέλι και την ζάχαρη που έχουμε λιώσει και χτυπήσει αρχικά στο μίξερ, και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Δημιουργούμε μια μαλακή ζύμη που πλάθεται σχετικά εύκολα και δεν κολλάει πολύ στα χέρια.
- Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης που ρολάρουμε και έπειτα πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας για να δημιουργήσουμε τα μπισκότα μας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ότι άλλο σχήμα θέλουμε πλάθωντας ανάλογα ή χρησιμοποιώντας ειδικές φόρμες. 
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα, και στη συνέχεια ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30' λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με το αγαπημένο μας ρόφημα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Εναλλακτικά η ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί με καστανή ή μαύρη ή ότι άλλο γλυκαντικό επιθυμείς. Και γι' ακόμα πιο υγιεινή εκδοχή μπορείς να επιλέξεις μαργαρίνη με λιγότερα λιπαρά.

Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.
Καλή απόλαυση!

2 σχόλια:

  1. αν δεν ειχε και την ζαχαρη η την μαργαρινη θα ηταν σουπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτια μπορείς να αντικαστήσεις την ζάχαρη με καστανή ή μαύρη ή ότι άλλο γλυκαντικό επιθυμείς. Ακόμα μπορείς και να την παραλείψεις και να βάλεις μόνο το μέλι. Επίσης μπορείς να προτιμήσεις μαργαρίνη με λιγότερα λιπαρά ή ακόμα και γνήσιο βούτυρο.

      Διαγραφή