Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

14.11.15

Cooking: Τρουφάκια σοκολάτας



Έχουμε καιρό να ανεβάσουμε κάποια συνταγή, αλλά ανακαλύπτοντας πρόσφατα την συγκεκριμένη έπρεπε σίγουρα να την μοιραστούμε μαζί σας. Οπότε στο σημερινό γευστικό μας ποστ θα γλυκαθούμε παρέα και θα φτιάξουμε απλά, εύκολα και γρήγορα τρουφάκια σοκολάτας. Αγαπημένο γλυκό που λατρεύτηκε από μικρούς και μεγάλους χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Εύκολο και γρήγορο στη παρασκευή του με λίγα υλικά. Προσφέρετέ το στους αγαπημένους σας και εντυπωσιάστε με αυτές τις μικρές γλυκές μπουκίτσες σοκολάτας.
Δοκίμασε να τα φτιάξεις κι εσύ!



ΥΛΙΚΑ
200γρ. καρύδια
200γρ. τρούφα σοκολάτας
300γρ. ζάχαρη άχνη
Λίγο κονιάκ
1 πλάκα 250γρ. βούτυρο
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
50γρ. κακάο
3 κ.σ. φρέσκο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με την βοήθεια ενός μίξερ ή με σύρμα το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και το κακάο. Φροντίζουμε προηγουμένως να έχουμε λιώσει για μερικά λεπτά την πλάκα βούτυρο ή την έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι μαλακή. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα. Ρίχνουμε το γάλα και το κονιάκ.
- Στην συνέχεια σπάμε σε μικρά κομμάτια τα καρύδια και τα μπισκότα πτι-μπερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά μπαλάκια και τα βουτάμε στη τρούφα σοκολάτας, την οποία έχουμε βάλει σε ένα μικρό μπολ.
- Τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν και να παγώσουν για περίπου 1-2 ώρες.

Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.

1 σχόλιο: