Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

14.11.14

Hospital Essentials & Life Update


Στο σημερινό ποστ θέλω να σου μιλήσω για κάποια αγαπημένα προϊόντα που χρησιμοποιώ ευλαβικά το τελευταίο διάστημα και έχουν ενταχθεί στην καθημερινότητα μου. Αποφάσισα το συγκεκριμένο ποστ να το ονομάσω Hospital Essentials, καθώς επειδή είχα μια περιπέτεια υγείας χρειάστηκε να μείνω στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επί της ευκαιρίας θέλησα μαζί να κάνω κι ένα Life Update, για να σου μιλήσω για την περιπέτεια υγείας μου και την εμπειρία που είχα, και να καταλάβεις το λόγο που δεν μας έβλεπες πολύ ενεργές το τελευταίο καιρό.


LIFE UPDATE
Πριν περίπου 8 μήνες (25.2.14 δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την μέρα, ήταν η νέα αρχή και η δεύτερη ευκαιρία μου στη ζωή) διαγνώστηκε ότι πάσχω από Λευχαιμία. 
Σίγουρα στο άκουσμα και μόνο αυτής της λέξης κάποιος θα σοκαριζόταν, ωστόσο για μένα πιο πολύ ήταν ο φόβος που είχα για το άγνωστο. Από την αρχή συνειδητοποίησα τι ακριβώς μου συμβαίνει, και αποφάσισα να μην αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως άρρωστη. Δεν λέω πως δεν είναι δύσκολο, υπήρχαν πολλές στιγμές αδυναμίας και αλλαγής της διάθεσης μου. Αλλά προσπάθησα να βοηθήσω τον εαυτό μου θέτοντας την καλύτερη ψυχολογία. Και αυτό είναι το μυστικό αν έχεις την καλύτερη ψυχολογία μπορείς όλα να τα ξεπεράσεις.

Συνολικά χρειάστηκε να κάνω 6 χημειοθεραπείες, που ο κάθε κύκλος θεραπείας διαρκούσε περίπου 25-30 ημέρες, γι' αυτό και χρειαζόταν να μένω στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Από παρενέργειες δεν είχα ιδιαίτερα πολλές, παρά μόνο τα αναμενόμενα (απώλεια μαλλιών, πυρετό, λίγους εμετούς, απώλεια όρεξης και γεύσης, αυξημένη όσφρηση, εξάντληση) και αυτά μόνο 
στην αρχή κάθε θεραπείας. 

Μέτα από τόσο καιρό πλέον έχω τελειώσει με τις θεραπείες, τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά και υπάρχει πλήρη ύφεση. Τώρα απλά θα συνεχίσω να παρακολουθούμε και να κάνω τακτικά τις απαραίτητες εξετάσεις, όπως κάθε άνθρωπος οφείλει για την υγεία του. Όσο για τα μαλλιά μου έχουν αρχίσει να μακραίνουν και να πυκνώνουν όλο και περισσότερο.
Η ευγνωμοσύνη που νιώθω για τους ανθρώπους που είχα δίπλα μου και με στήριζαν (δίχως αυτούς μπορεί να μην το αντιμετώπιζα το ίδιο) δεν περιγράφεται. Όσο για τους γιατρούς μου είναι οι άνθρωποι που μου χάρισαν την ζωή και τους έχω πάντα μέσα στη καρδιά μου.

Μέσα απ' όλο αυτό είδα το πόσο δύναμη μπορεί να έχει ένας άνθρωπος μέσα του. Αν υπάρχει θέληση και πίστη όλα μπορούν να γίνουν. Καθώς και τα μικρά πράγματα στην καθημερινότητα μας, που δεν τους δίνουμε την σημασία που τους αξίζει, είναι αρκετά για να είμαστε ευτυχισμένοι.
Από την περιπέτεια μου το μόνο που θέλω να κρατήσεις είναι πως όλα μπορούν να ξεπεραστούν. Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που πρέπει να ενημερωνόμαστε δίχως να μας φοβίζει.
Επίσης με το δικό σου τρόπο μπορείς πραγματικά να σώσεις μια ζωή. Μπορείς να γίνεις αιμοδότης ή δότης μυελού των οστών, και να βοηθήσεις έναν άνθρωπο που έχει την ανάγκη σου. Είναι ανώδυνο, δεν κοστίζει τίποτα, και χρειάζεται μόνο λίγο από τον χρόνο σου.
Μπορείς να ενημερωθείς στο Δώρο Ζωής - Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών  και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για περισσότερες πληροφορίες.


Για να ελαφρύνω λίγο αυτή την ανάρτηση, μαζί θέλω να σου μιλήσω και για τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιώ όλο αυτό το διάστημα. Βλέπεις ακόμα και στο νοσοκομείο συνέχισα να περιποιούμαι τον εαυτό μου, (εξάλλου η τρέλα της beauty δεν πρόκειται να σταματήσει).
Προτίμησα να χρησιμοποιώ πιο φαρμακευτικά - φυσικά προϊόντα όσο είναι δυνατόν. Πλέον έχουν πάρει την θέση τους στην καθημερινή μου ρουτίνα και επάξια ανήκουν στα αγαπημένα μου.

Η επιδερμίδα μου είναι κανονική-μικτή αλλά το τελευταίο διάστημα πέρασε πολλές φάσεις. Είτε άλλοτε εμφανίζει ξηρότητα σε ορισμένα σημεία, ή εμφανίζονται μικρά κόκκινα σπυράκια. Οπότε το μόνο που χρειαζόταν σίγουρα ήταν ενυδάτωση. Η Aqua Vita από την Apivita για κανονικές-ξηρές επιδερμίδες, ενυδατώνει την επιδερμίδα μου και την αφήνει πολύ απαλή και βελούδινη. Η υφή της είναι πλούσια αλλά σε πολύ λίγα λεπτά έχει απορροφηθεί. Αυτή είναι η παλιά της εκδοχή με λυγαριά και μέλι, και τώρα που κοντεύει να μου τελειώσει ανυπομονώ να δοκιμάσω την καινούργια.

Για το Ιαματικό Νερό της Avene δεν χρειάζονται να πω πολλά. Είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές, απαλυντικές και αντι-ερεθιστικές ιδιότητες του. Το αγαπώ για όσα προσφέρει και για την τέλεια δροσιά που δίνει με μόνο ένα ψέκασμα. Πότε δεν λείπει όπου και να πάω, και δεν μπορώ χωρίς αυτό.

Το ενυδατικό χειλιών Hydro Care από Liposan για μένα είναι σταθερή αξία. Είναι το πρώτο που χρησιμοποίησα στην εφηβεία μου, και είναι από τα αγαπημένα μου. Μου ενυδατώνει άψογα τα χείλη, βοηθάει με τα σκασίματα και τα καταπραΰνει από τις πρώτες χρήσεις.

Η Novαquasol A είναι γνωστή για τις αναπλαστικές και ενυδατικές ιδιότητες της. Περιέχει βιταμίνη Α & πανθενόλη και χρησιμοποιείται τοπικά όπου χρειάζεται (πρόσωπο, σώμα, χέρια). Με βοήθησε πολύ εκείνες τις μέρες που η επιδερμίδα μου το είχε ανάγκη, και θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει σε κάθε νεσεσέρ.

Η άρνικα είναι γνωστή για την δράση της κατά των πρηξιμάτων και των μελανιών, μετά από χτυπήματα, κακώσεις, τσιμπήματα κτλ. Το gel με άρνικα της Apivita ήρθα κυριολεκτικά να με σώσει, όταν τα χέρια μου ήταν ταλαιπωρημένα από τις συχνές παρακεντήσεις. Σε μορφή gel απορροφάται άμεσα και αφήνει μια δροσιστική αίσθηση. Ανακουφίζει πολύ με τα οιδήματα, και βοηθάει να φύγουν οι μελανιές πολύ πιο γρήγορα. Εγώ την αποκαλώ άρνικα η θαυματουργή, το γιατί το κατάλαβες.


Ανακάλυψα την ενυδατική κρέμα σώματος Essential Moisture Cocoa Radiant από Vaseline. Η συγκεκριμένη κρέμα προσφέρει πολύ καλή ενυδάτωση, αφήνοντας το σώμα απαλό. Μου αρέσει πολύ γιατί απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα, και έχει ένα τέλειο λαχταριστό άρωμα βούτυρο κακάο και καραμέλας.

Η Atrix για μένα είναι σταθερή αξία. Πάντα θυμάμαι να υπάρχει μέσα στο σπίτι μας από τα παιδικά μου χρόνια. Η ενυδατική κρέμα χεριών με Aloe Vera ενυδατώνει και θρέφει τα χέρια σε βάθος, έχει πλούσια υφή, απορροφάται σχετικά γρήγορα, και αφήνει την επιδερμίδα πραγματικά βελούδινη.

Για τα ποδαράκια χρησιμοποιούσα την ενυδατική κρέμα ποδιών Soft Feeling από Hansaplast. Ενυδατώνει πολύ καλά, απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα, βοηθάει με τις σκασμένες φτέρνες, αφήνοντας τα πόδια απαλά.

Τον αποσμητικό κρύσταλλο σε σπρέι από Crystal τον ξεχωρίζω γιατί δεν περιέχει αλουμίνιο, άρωμα και parabens, έχει υποαλλεργική σύνθεση ενώ έχει εγκριθεί από τα κέντρα θεραπείας του καρκίνου. Περιέχει φυσικά ορυκτά άλατα για φυσική προστασία, είναι απολύτως άοσμο, προλαμβάνοντας τυχόν δυσάρεστα.


Για τον αφρό καθαρισμού Mousse Nettoyante από Avene σου έχω ξαναμιλήσει εδώ. Είναι αγαπημένος γιατί καθαρίζει απαλά το πρόσωπο, απομακρύνει τους ρύπους, χωρίς να ερεθίζει την επιδερμίδα. Συνδυάζει όλα τα οφέλη του ιαματικού νερού, ενώ δεν περιέχει σαπούνι και parabens. Η μορφή του σε αφρό και η συσκευασία του με αντλία, τον καθιστά εύχρηστο για καθημερινή χρήση.

Στην ώρα του μπάνιου επέλεξα το σαμπουάν & αφρόλουτρο από Proderm. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, όμως ένα παιδικό προϊόν δεν είναι απαραίτητα μόνο για παιδιά. Το συγκεκριμένο περιέχει χαμομήλι, κάνει πλούσιο αφρό, καθαρίζει απαλά, δεν ερεθίζει καθόλου την επιδερμίδα, και έχει ένα τέλειο άρωμα πούδρας. Ότι είναι ένα προϊόν 2σε1 το βρήκα ιδιαίτερα βολικό για το 
νεσεσέρ μου.

Εμείς οι γυναίκες πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα την υγιεινή της ευαίσθητη περιοχής. Το απαλό gel καθαρισμού Intimate Plus από την Apivita μου αρέσει γιατί προσφέρει επιπλέον προστασία. Με tea tree και πρόπολη προστατεύει από την ανάπτυξη ανεπιθύμητων μικροοργανισμών, και έτσι συμβάλει στην πρόληψη των μικροενοχλήσεων. Προσφέρει μια αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας, ενώ διατηρεί την φυσιολογική χλωρίδα της ευαίσθητης περιοχής και σέβεται το pH της.

Αυτά ήταν όλα όσα ήθελα να μοιραστώ τόσο καιρό μαζί σου. Ελπίζω να μην σε κούρασα με το
υπέρ-μεγάλο ποστ. Ότι απορίες και ερωτήσεις έχεις μπορείς να μου τις αφήσεις από κάτω.
Επίσης μην ξεχάσεις να μου πεις και τα δικά σου αγαπημένα προϊόντα ή αν έχεις δοκιμάσει κάποιο δικό μου.

Μην ξεχνάς να χαμογελάς,
Σοφία

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό.

22 σχόλια:

  1. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάνε όλα καλά από δω και πέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουκλάκι μου σιδερένια να είσαι και αυτή η περιπέτεια να είναι η τελευταία στη ζωή σου!Η ψυχολογία όντως μετράει σε κάθε εμπόδιο που βρίσκουμε μπροστά μας!Ο θεός να σε προστατεύει και να σου δίνει δύναμη και υγεία!!φιλάκια πολλά και αγκαλίτσες από εμένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορίτσι μου σιδερένια από τα βάθη της καρδιάς μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μικρή μου ηρωίδα ... <3
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοριτσάκι μου περαστικά.... Εύχομαι ότι καλύτερο από δω και πέρα και ξανά να μην χτυπήσει καμιά αρρώστια την πόρτα σου.... Φιλάκια πολλά και λατρεύουμε τα ποστ σας!! 💋 💋

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σου ευχομαι ολα να πανε καλα με δυναμη κ πολλα χαμογελα! κ υγεια σε ολη σου την οικογενεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σου εύχομαι απο καρδιάς να είσαι πάντα τοσο δυνατή κι να τα αντιμετωπίζεις ολα με την ίδια καλη ψυχολογία που αντιμετώπισες κι αυτή την περιπέτεια... Ειμαι σίγουρη πως μεσα απο αυτή βγήκες ακόμη πιο δυνατή και γνώρισες και πράγματα για τον εαυτό σου που δεν ήξερες.
    Σου εύχομαι υγεία σωματική και ψυχική και να εχεις πάντα δίπλα σου ανθρώπους που αγαπάς και αγαπούν!
    Φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ θα σου πω μόνο αυτό: Είμαι περήφανη για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες στη ζωή σου.
    Ηρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σου ευχομαι να εισαι σιδερενια , γερη ,δυνατη και ολα να σου πανε καλα απο εδω και μπρος! ολα τα προιοντα που αναφερεις στην αναρτηση σου ειναι αγαπημενα για τις περισσοτερες απο εμας. σταθερες αξιες στον τομεα τους. μετα την αναρρωση σου, καιρος να αρχισεις τις δοκιμες σε νεα καλουδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σοφία μου θέλει μεγάλη δύναμη να το αντιμετωπίσεις και ακόμη μεγαλύτερη να το μοιραστείς...
    μόνο χαμόγελα σου εύχομαι από εδώ και μπρος και νιώθω λίγο "πλουσιότερη" που διάβασα ένα υπέροχο μήνυμα ζωής από εσένα!!!
    πάντα και μόνο ομορφιές!!!
    πολλά πολλά φιλάκια!!
    Γιασεμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όπως έγραψα και στο facebook, εύχομαι αυτό να είναι και το μοναδικό άσχημο που θα συμβεί στη ζωή σου! Σιδερένια και να προσέχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα τι λες τώρα??? :( Τι να πώ??Σιδερένια!!!!!!!!!Εύχομαι από εδώ και πέρα να είσαι πάντα υγιής και να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες με τον ίδιο θετικό τρόπο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σοφάκι σιδερένια και πολλά συγχαρητήρια για τον τρόπο που το αντιμετώπισες όπως γράφει και η Ηρώ πιο πάνω. Να'σαι πάντα καλά :)
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σου εύχομαι κάθε ευτυχία και να εισαι πάντα δυνατή, σε οποιαδήποτε δυσκολία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εύχομαι πραγματικά να πάνε όλα καλά από δω και πέρα κορίτσι μου!
    Καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθεις μετά από μία τέτοια εμπειρία, γιατί πέρασα ένα παρόμοιο σοκ μετά από τροχαίο ατύχημα με σοβαρό χτύπημα στη μέση. Σίγουρα θα αισθάνεσαι πολύ πιο δυνατή...
    Μετά από κάτι τέτοιο αρχίζεις να εκτιμάς όλα εκείνα τα μικροπράγματα που ποτέ δεν έβλεπες πόσο τυχερός ήσουν που τα είχες :)
    Σου στέλνω τις καλύτερες ευχές μου από 'δω και πέρα!
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας κάτι τόσο προσωπικό. Ελπίζω να μείνει για πάντα μια μακρινή ανάμνηση και να μην περάσεις ποτέ ξανά κάτι τέτοιο!! Το χαμόγελο είναι όντως μεγάλος γιατρός ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πρώτα απ΄όλα να σε συγχαρώ για την δύναμη ψυχής και για την γενναιότητα που αντιμετώπισες την ασθενεια. Πραγματικά τέτοιες εμπειρίες όπως η δική σου, δείχνουν πως η ζωή μπορεί να νικήσει όταν υπάρχει δύναμη, αισιοδοξία και διάθεση να χαρείς τη ζωή. Χίλιες ευχές μέσα από την καρδιά μου, να ήταν αυτή η τελευταία περιπέτεια της ζωής σου, να είσαι πάντα γερή, δυνατή, αισιόδοξη και ευτυχισμένη, και να εχει ο Θεος καλά ολη σου την οικογένεια και το περιβάλλον σου όπως και εσένα. Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας <3 Mary Andreadaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μόνο υγεία ολα τα άλλα παλευονται..φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εύχομαι σιδερένια και να πάνε όλα καλά από δω και πέρα! Η αισιοδοξία να είναι πάντα στη ζωή σου και στις όμορφες και στις δύσκολες στιγμές! Όσο για τα προϊόντα, βλέπω κάποια αγαπημένα μου και κάποια που θα δοκιμάσω οπωσδήποτε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να εισαι παντα καλα σου ευχομαι! Μπραβο που το ξεπερασες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολλά περαστικά σου !!!! Σιδερένια !!! Να είσαι πάντα τόσο θετική, ήρεμη και δυνατή !!!. Να είσαι πάντα καλά από εδώ και πέρα !!!. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να γίνεις καλύτερα και από πριν ακόμη! Μπράβο χίλια μπράβο για τη δύναμη και το θάρρος σου! Είσαι φοβερή! Καλό μήνα καλές γιορτές, θα τα λέμε!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή