Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

28.11.14

The Hunger Games: Mockingjay | Part 1


Εκτός από την ομορφιά (η τρέλα της beauty δεν πρόκειται να φύγει), θα ξέρεις πως μια ακόμα αγαπημένη μας ασχολία είναι οι ταινίες. Ατελείωτες ώρες βλέποντας παλιές, αγαπημένες, και ανακαλύπτοντας νέες ταινίες.
Μέσα από την ενότητα CineBook θα σου μιλάμε ανά διαστήματα, για ταινίες και βιβλία που σου προτείνουμε, για νέα που ανακαλύπτουμε, και που ήδη αγαπάμε.
Στο σημερινό ποστ θα σου μιλήσουμε για την πολυαναμενόμενη ταινία The Hunger Games: Mockingjay - Part 1, που πρόσφατα έγινε η πρεμιέρα της στους κινηματογράφους, και σαν λάτρεις των Αγώνων Πείνας σπεύσαμε να δούμε.


Ελληνικός τίτλος: The Hunger Games - Επανάσταση Μέρος 1
Παραγωγή: ΗΠΑ
Είδος: Φαντασία - Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς
Σενάριο:  Ντάνι Στρονγκ, Πίτερ Κρεγκ
Ηθοποιοί: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντι Χάρελσον, Τζούλιαν Μουρ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Σαμ Κλάφλιν, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζέφρι Ράιτ, Στάνλεϊ Τούτσι, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζένα Μαλόουν
Διάρκεια: 125'
Πρεμιέρα: 20 Νοεμβρίου 2014

ΥΠΟΘΕΣΗ
Οι Αγώνες Πείνας μόλις γνώρισαν το τέλος τους και η Κάτνις έχει επιστρέψει στην περιοχή 13, όπου δέχεται να γίνει η Κοτσυφόκισσα τους, το σύμβολο της εξέγερσης. Με την καθοδήγηση της προέδρου Κόιν, θα προσπαθήσει να απελευθερώσει τον Πίτα και το έθνος ολόκληρο με το θάρρος της, οι οποίοι έχουν πέσει στα χέρια του προέδρου Σνόου.
Η επανάσταση ξεκινάει.



Για όσους αγαπάμε την σειρά Αγώνες Πείνας, το The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 κυμαίνεται κοντά στο ίδιο μοτίβο με τις δύο προηγούμενες ταινίες. Σκοτεινή, με άψογη σκηνοθεσία και πλάνα που αρκετές στιγμές σε συνεπαίρνουν. Ωστόσο η διαφορά είναι πως πλέον έχουν τελειώσει οι αγώνες πείνας, και η Κάτνις πλέον επιστρέφει σε μια νέα περιοχή την 13.  Βλέπουμε την πρωταγωνίστρια Κάτνις να προσπαθεί με επιτυχία να ηγηθεί της επανάστασης, προς το καθεστώς της Κάπιτολ και τον πρόεδρο Σνόου. Ξεσηκώνοντας τους συντρόφους της για να απελευθερώσουν τον Πίτα και το έθνος ολόκληρο.

Στην ταινία βλέπουμε για ακόμα μια φορά, την Τζένιφερ Λόρενς να παίζει εξαιρετικά την δυναμική Κάτνις. Η ταινία όμως εξελίσσεται σε αρκετά αργή πλοκή και με ελάχιστες δυνατές στιγμές δράσης. Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε περισσότερες λόγο της αναμενόμενης επανάστασης. Ωστόσο μας φάνηκε περισσότερο δραματική. Στο τέλος μας άφησε μια γλυκανάλατη γεύση περιμένοντας από την ταινία περισσότερα, σε σχέση με τις  δύο προηγούμενες ταινίες της σειράς.

Η ταινία βασίζεται στο τρίτο βιβλίο της σειράς Αγώνες Πείνας: Κοτσυφόκισσα (Τhe Hunger Games: Mockingjay) της Σούζαν Κόλινς. Όπου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πλατύπους.

Η βαθμολογία μας: 7/10

Πες μας είσαι κι εσύ λάτρεις των Αγώνων Πείνας;
Μήπως έχεις δει την ταινία; Μην ξεχάσεις να μας πεις στα σχόλια πως σου φάνηκε.

Πολλά φιλιά,
Σοφία & Δέσποινα

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό. Είναι η προσωπική μας κριτική και γνώμη για την ταινία.

3 σχόλια:

  1. όσο και αν προσπάθησα ποτέ δεν μου άρεσαν οι αγώνες πείνας :-\ μου φαίνεται χαζοσενάριο. πάντως τέλεια η ιδέα σας για τη νεα σας στήλη! Επίσης Δεσποινα το φόρεμα απο Sabbado είναι δυστυχώς περσινό :-\

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρωτας με τους Αγώνες πείνας
    Συγκλονιστικά βιβλία και φυσικά, δεν θα άφηνα τις ταινίες χωρίς να τις δω!
    Η αλήθεια είναι πως περίμενα περισσότερα. Περισσότερο ''νεύρο'', περισσότερο...''επαναστατική''.
    Μου άρεσε, μην πω και ψέματα. Και ο Γκέιλ που είναι η αδυναμία μου είχε την τιμητική του και χάρηκα δεόντως με το φιλί αν και θα μπορούσαν και καλύτερα :).
    Λάθος που χώρισαν το βιβλίο στη μέση. Θα μπορούσαν άνετα στις 2 ώρες της ταινίας να χωρέσουν όλα όσα ήθελαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. spoiler- dont read!!!!!!->
    λοιπόν εγώέχω μεγάλο κόλλημα με αυτην την τριλογία, αλλά πραγματικά με ''ξενερωσε'' η συγκεκριμένη! μέχρι να γίνει η επίθεση του πίτα ήταν πολύ βαρετη΄,δεν είχε εξέλιξη και καθόλου νόημα!!!εύχομαι η επόμενη α μην είναι οπως και αυτή, γιατί θα είναι κρίμα μια τέτοια επική ταινία, να κάνει τόσο μεγάλη κοιλιά στο τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή