Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

25.9.16

Me Before You Movie #LiveBoldly


To Me Before You ή αλλιώς Πριν έρθεις εσύ έχοντας κάνει πριν λίγο καιρό την πρεμιέρα του αναμφίβολα ήταν το κινηματογραφικό ραντεβού του Καλοκαιριού. Βλέποντας την ταινία ήδη δύο φορές, ήρθε η στιγμή μέσα από το σημερινό ποστ να σου μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.


ME BEFORE YOU (2016)
Ελληνικός Τίτλος: Πριν έρθεις εσύ
Παραγωγή: ΗΠΑ, Βρετανία
Είδος: Δράμα, Ρομαντική
Σκηνοθεσία: Thea Sharrock
Σενάριο: Jojo Moyes
Ηθοποιοί:  Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer, Charles Dance, Brendan Coyle 
Διάρκεια: 110' λεπτά
Πρεμιέρα: 4 Αυγούστου 2016

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
 Η Λουίζα «Λου» Κλαρκ ζει σε μια ήσυχη πόλη της Αγγλικής επαρχίας. Χωρίς καµία ξεκάθαρη κατεύθυνση στη ζωή της, η ιδιόρρυθμη 26χρονη τρέχει από τη µία δουλειά στην άλλη για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια της. Η πηγαία ζωντάνια και χαρά της θα δοκιμαστούν, όταν θα αποδεχθεί μια θέση για δουλειά, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα του Γουίλ Τρέινορ, ενός πλούσιου νεαρού τραπεζίτη, ο οποίος πριν δύο χρόνια καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Έχοντας χάσει την περιπετειώδη διάθεσή του, ο Γουίλ έχει καταθέσει τα όπλα. Μέχρι τη στιγμή που η Λου εισβάλλει στη ζωή του για να του υπενθυμίσει ότι η ζωή είναι κάτι που αξίζει να παλεύεις.


Η γνώμη μας:
Το «Πριν έρθεις εσύ» διαπραγματεύεται την σχέση δύο τελείως διαφορετικών ανθρώπων, μέχρι που η ανάγκη, οι καταστάσεις και λίγο το πεπρωμένο, τους κάνει να γνωριστούν. Εδώ κολλάει γάντι και το «Εγώ πριν από εσένα» που είναι και ο ακριβής Αγγλικός τίτλος της ταινίας.
Η Λου μια αυθόρμητη, αγαθή κοπέλα και η χαρά της ζωής, βρίσκεται ξαφνικά χωρίς δουλειά. Ενώ ο Γουίλ, είναι ένας πάμπλουτος νέος που ζούσε πραγματικά τη ζωή του, αλλά ένα τροχαίο ατύχημα τον αλλάζει τελείως καθώς μένει παράλυτος. Η Λου αναλαμβάνει να φροντίσει και να φτιάξει την διάθεση του ιδιότροπου Γουίλ χωρίς στην αρχή κανένα αποτέλεσμα. Δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι που η σχέση τους θα περάσει από όλα τα στάδια, αλλά η ζωντάνια και η χαρά της Λου κάνουν τον Γουίλ να ζήσει κάποια πράγματα και να βρει δύναμη, που τον τελευταίο καιρό είχε χάσει την θέληση του.
Στους πρωταγωνιστικού ρόλους η Emilia Clarke μας μεταδίδει την ζωντάνια, την χαρά και την όρεξη της για ζωή ενώ άλλοτε μας διασκεδάζει με τις στυλιστικές της επιλογές. Δεν θυμίζει καθόλου την επιβλητική και πανέμορφη ξανθιά του Game of Thrones. Ενώ ο Sam Claflin που τον έχουμε δει στο Hunger Games και στο Love, Rosie προσαρμόζεται τέλεια στις ανάγκες του ρόλου του, δημιουργώντας ένα ντουέτο με ιδιαίτερη χημεία.
Μια ταινία αληθινή, ρεαλιστική με έντονες αλλαγές συναισθημάτων που δεν λείπουν όμως και οι αστείες στιγμές, με αποτέλεσμα να μην καταντάει καθόλου βαρετή κατά την διάρκεια. Μια ρομαντική ταινία που ξεχωρίζει από τις συνηθισμένες του είδους, καθώς το τέλος ήταν ανατρεπτικό με ένα ασυνήθιστο δραματικό φινάλε που δεν περιμέναμε, αν και η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσαμε την πιο αισιόδοξη εκδοχή του. Η ουσία όπως και να έχει είναι μία #LiveBoldly.

Βαθμολογία: 7/10


Η ταινία είναι βασισμένη και αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Jojo Moyes που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Περισσότερες πληροφορίες και αποκλειστικό υλικό θα βρεις στο επίσημο site της ταινίας mebeforeyoumovie.com και στη σελίδα στο Facebook.

Αν έχεις δει την ταινία μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μας τις σκέψεις και τις εντυπώσεις σου...

Διάβασε επίσης:


FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό. Είναι η προσωπική μας κριτική και γνώμη για την ταινία.

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρουσα ταινία ακούγεται! Μπαίνει στην λίστα μου :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή