Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

21.10.15

Τα βιβλία ομορφιάς της Δήμητρας Γουλά | Διόπτρα


Η αγάπη μας για την φυσικές συνταγές ομορφιάς είναι γνωστή. Εξάλλου η ιδέα στο να φτιάχνουμε μόνες μας τα δικά μας καλλυντικά, οικονομικά, με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας, μας αρέσει πολύ. Και εκτός ότι είναι δημιουργικό παράλληλα προσφέρουμε ότι καλύτερο στην επιδερμίδα μας. Έτσι λοιπόν όταν έφτασαν στα χέρια μας τα δύο βιβλία της Δήμητρας Γουλά από τις εκδόσεις Διόπτρα, με θέμα την περιποίηση και την ομορφιά με φυσικά υλικά και αγνές πρώτες ύλες, η χαρά μας ήταν απερίγραπτη. Στο σημερινό λοιπόν ποστ ήρθε η ώρα να τα γνωρίσουμε παρέα...

Για την Δήμητρα Γουλά και τα φυσικά καλλυντικά της δεν χρειάζονται συστάσεις, καθώς σου έχουμε ξαναμιλήσει εδώ. Η Δήμητρα είναι αισθητικός και ειδικεύεται στις φυσικές θεραπείες ομορφιάς, μελετώντας όμως παράλληλα και την βοτανολογία, την αρωματοθεραπεία, την κλασική αισθητική και κοσμετολογία.
Σήμερα διατηρεί το δικό της ινστιτούτο αισθητικής Dimitra Goula Boutique Institute στο κέντρο της Αθήνας, και έχει συγγράψει δύο βιβλία με τίτλο ''Τι γεύση έχουν τα καλλυντικά σας;'' και ''Τα ελιξίρια ομορφιάς''.


Συγγραφέας: Δήμητρα Γουλά
Εκδόσεις: Διόπτρα
Κατηγορία: Υγεία - Διατροφή
Πρώτη κυκλοφορία: Φεβρουάριος 2013
Σελίδες: 248

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένα αντιεμπορικό βιβλίο. Αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό που δεν θα σας κατευθύνει στα μαγαζιά και τις πολυεθνικές εταιρείες καλλυντικών, αλλά θα σας μυήσει στη μαγεία της φυσικής ομορφιάς. 
Τα φρούτα, τα βότανα, τα αιθέρια έλαια, το θαλασσινό νερό και το λάδι ελιάς, είναι μόνο μερικά από τα μυστικά που απλόχερα μας προσφέρει η ελληνική φύση. Όταν πάω διακοπές παίρνω μαζί μου ελάχιστα τυποποιημένα καλλυντικά, γιατί ξέρω ότι όπου και να βρεθώ θα υπάρχουν οι συνταγές της φύσης, αγνές και αποτελεσματικές: θυμάρι (αντισηπτικό), ρίγανη (τονωτική), λάδι ελιάς (αντηλιακό), λεμόνι (μαλακτικό). Ακόμη, θα κάνω πίλινγκ από σιμιγδάλι και μέλι ή από άμμο και θαλασσινό νερό, και θα φτιάξω χίλια-δυο άλλα καλλυντικά από υλικά που βρίσκονται παντού γύρω μας και μάλιστα εντελώς δωρεάν! 
Βλέπω, εδώ και πολλά χρόνια, γυναίκες χαμένες στο λαβύρινθο της διαφήμισης να πιέζονται οικονομικά και ψυχολογικά για να αποκτήσουν όλα αυτά τα προϊόντα που προβάλλονται ως απαραίτητα και θεωρούνται σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας και της νεότητας της επιδερμίδας: κρέμες ματιών, ημέρας, νυκτός, σώματος, serum, αντηλιακά, after sun…
Με τις συνταγές ομορφιάς από φυσικά υλικά, απευθύνομαι σε όλες τις γυναίκες, για να μοιραστώ τις γνώσεις μου και να τις βοηθήσω να απαλλαχθούν από το καταναλωτικό στρες. Θα σας δείξω πόσο απλά μπορούμε να συνδυάσουμε υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα μας για να φτιάξουμε τα δικά μας καλλυντικά, εύκολα, γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, υγιεινά και οικονομικά. 


Συγγραφέας: Δήμητρα Γουλά
Εκδόσεις: Διόπτρα
Κατηγορία: Υγεία - Διατροφή
Πρώτη κυκλοφορία: Απρίλιος 2009
Σελίδες: 232

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Έχετε σκεφτεί… Πως μια μικρή ποσότητα καφέ εσπρέσο μπορεί να μειώσει την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος; Πως η σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα; Πως το κόκκινο κρασί, η μπίρα και η σαμπάνια μπορούν να γίνουν απίθανα φίλτρα ομορφιάς;
Αυτά και πολλά άλλα μυστικά ομορφιάς μας αποκαλύπτει η γνωστή αισθητικός Δήμητρα Γουλά «ακούγοντας» τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας και προτείνοντας καλλυντικά χωρίς χημικές ουσίες, βασισμένα σε φυσικές πρώτες ύλες που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
Παρασκευάστε μόνες σας, οικολογικά, οικονομικά και αποτελεσματικά.
Κάντε τη φύση σύμμαχό σας, γιατί η φύση μας έχει αποδείξει… ότι προσφέρει απλόχερα!


Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
Τα δύο βιβλία έχουν να κάνουν με συνταγές ομορφιάς και περιποίησης που βασίζονται σε φυσικά αγνά υλικά και πρώτες ύλες. Είναι βιβλία που σε κάνουν σίγουρα να θες περιποιηθείς και να φροντίσεις τον εαυτό σου με τα καλύτερα υλικά, και να προσπαθήσεις για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Είναι πλήρως αναλυτικά, αναγράφοντας λεπτομερώς την διαδικασία παρασκευής των καλλυντικών, ενώ θα βρεις ένα σωρό συνταγές για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας. Είναι ευχάριστα στο διάβασμα ενώ ανατρέχωντας στα περιεχόμενα μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα την συνταγή που σε ενδιαφέρει.
Ευχάριστη εντύπωση μας έκανε το πόσο προσεγμένα είναι, ενώ υπάρχουν τόσες πολλές συνταγές ομορφιάς, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο την διαφορετικότητα της κάθε γυναίκας σύμφωνα με όλες τις ανάγκες που αντιμετωπίζει την προκειμένη περίοδο.

Η διαφορά στο περιεχόμενο των δύο βιβλίων είναι πως στο ''Τι γεύση έχουν τα καλλυντικά σας;'' θα βρεις αναλυτικά συνταγές με βάση ανά συστατικό. Συνταγές με υλικά από την κουζίνα, με υλικά από τον κήπο ή τον μανάβη, και με υλικά από βιολογικά καταστήματα. Πολύ χρήσιμο εκτός από τις πολλές συνταγές, αναγράφονται και η ιστορία, η θρεπτική αξία και η δράση του κάθε συστατικού.
Ενώ στο ''Τα ελιξίρια ομορφιάς'' θα βρεις συνταγές ομορφιάς που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανάγκες και την αντιμετώπιση αυτών. Θα βρεις ένα σωρό συνταγές, συμβουλές και μικρά μυστικά για το δέρμα, το πρόσωπο, τα μάτια, τα χείλη, τα μαλλιά, το σώμα, τα χέρια και άλλα πολλά.

Γι' αυτό με κάποιον τρόπο θα λέγαμε πως το ένα βιβλίο συμπληρώνει το άλλο, αλλά πρόκειται για δύο πραγματικούς οδηγούς ομορφιάς που ενώνονται σε ένα κοινό παρανομαστή, την μαγεία που απλόχερα μας έχει χαρίσει η φύση. Το συμπέρασμα είναι πως εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και πάνω απ' όλα υγιεινά, μπορούμε να παρασκευάσουμε τα καλλυντικά μας μόνες στο σπίτι.

Τα βιβλία της Δήμητρας Γουλά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο dioptra.gr και στη σελίδα των εκδόσεων στο Facebook.
Την Δήμητρα Γουλά μπορείτε να βρείτε στο dimitragoula.gr και στη σελίδα της στο Facebook.

Ευχόμαστε μέσα από αυτήν την ανάρτηση να σε κάναμε να θες να ανακαλύψεις τις φυσικές συνταγές ομορφιάς που προτείνει η Δήμητρα.
Αλήθεια πως σου φαίνεται η ιδέα να φτιάχνεις μόνη σου τα καλλυντικά σου;
Μην ξεχάσεις να μας πεις τις εντυπώσεις σου.

Διάβασε επίσης:


FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό.
Οι απόψεις που παρουσιάζονται είναι σύμφωνα με την προσωπική μας εμπειρία και γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου