Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

20.2.12

Καθαρισμός προσώπου


Ο καθαρισμός του προσώπου μας είναι ένα θέμα που μας αφορά όλες καθώς είναι το πρώτο και βασικό βήμα για να έχουμε ένα υγιές και όμορφο πρόσωπο που να λάμπει.
Έτσι είπα να μοιραστώ μαζί σας κάποιους βασικούς τρόπους περιποίησης, που όλες μπορούμε να κάνουμε μόνες μας από το σπίτι. Μην διστάσετε όμως να επικοινωνήσετε μαζί μου για να μου πείτε και τους δικούς σας τρόπους.

Καθαρίστε την επιδερμίδας σας, βρέχοντας  με νερό το πρόσωπο σας κι έπειτα χρησιμοποιώντας ένα σαπούνι ειδικό για το πρόσωπο, τρίβοντας απαλά με τα δάχτυλα σας ή με βαμβάκι χρησιμοποιώντας γαλάκτωμα κατάλληλο στον τύπο της επιδερμίδας σας.
Μετά χρησιμοποιήστε μια τονωτική λοσιόν, ταμπονάροντας  το πρόσωπο σας με βαμβάκι.
Το πιο δύσκολο σημείο συνήθως είναι τα ματιά γι’ αυτό επιλέξετε κάποιο ειδικό προϊόν για το καθαρισμό τους.

Πίλινγκ
Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, πρέπει να κάνετε ένα ελαφρό πίλινγκ στο πρόσωπο σας. Το πίλινγκ καθαρίζει σε βάθος και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το περιττό σμήγμα.
Υπάρχουν πίλινγκ προσώπου και σε κρεμώδη υφή για απαλή απολέπιση του δέρματος, ιδανικά για ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες. Δεν ερεθίζουν το δέρμα και αφήνουν την επιδερμίδα του προσώπου καθαρή και λαμπερή.
Με τα δάχτυλά σας τρίψτε με κυκλικές κινήσεις το πίλινγκ. Επικεντρωθείτε στις περιοχές γύρω από την μύτη και το μέτωπο ή αν έχετε μικτή επιδερμίδα δουλέψτε περισσότερο τις περιοχές με αυξημένη λιπαρότητα. Ξεπλύνετε το πρόσωπο σας καλά γιατί το πίλινγκ έχει την τάση να στεγνώνει.

Μάσκα
Μετά το πίλινγκ χρησιμοποιείστε μία μάσκα προσώπου ιδανική για τις ανάγκες τις επιδερμίδας σας, η οποία απομακρύνει τη σκόνη, το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους.
Υπάρχουν μάσκες ενυδάτωσης για την άμεση ανακούφιση από την έλλειψη υγρασίας στο δέρμα, την επαναφορά της απαλότητας και της λείας υφής στις πιο ξηρές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες. Επιπλέον, για πιο ώριμες επιδερμίδες υπάρχουν μάσκες με αντιρυτιδική και συσφιγκτική δράση για την λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, την πρόληψη γήρανσης και κούρασης.
Απλώστε την μάσκα στο πρόσωπο σας και αφήστε την να δράσει για 10-20 λεπτά. Έπειτα, ξεβγάλετε με χλιαρό νερό πολύ καλά.
Ενυδατική κρέμα                                                           
Σημαντικό στο τέλος είναι να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας.
Διαλέξτε μια ενυδατική κρέμα ιδανική για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας και απλώστε την στο πρόσωπο σας.
Για πολύ ευαίσθητα δέρματα με τάση να κοκκινίζουν, χρησιμοποιείστε προϊόντα απαλά, χωρίς οινόπνευμα, με ουδέτερο pH και αφαιρέστε το μακιγιάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις από το πρόσωπο, τα μάτια και τα χείλη.
Για πολύ ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε γαλάκτωμα ή σαπούνι ειδικό για ξηρές επιδερμίδες, πλούσιο σε γλυκερίνη, που καθαρίζει απαλά το πρόσωπο ενώ παράλληλα ενυδατώνει. Επιλέξτε προϊόντα που έχουν βάση το νερό και το λάδι, διότι ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τονωτική λοσιόν με ισχυρές τονωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Αποφύγετε να πλένετε το δέρμα σας με σαπούνι και σκληρά προϊόντα γιατί μπορεί να το ερεθίσει. Πολλά από τα γαλακτώματα είναι κατάλληλα και για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.
Για τις μικτές και λιπαρές επιδερμίδες προτιμήστε τα καθαριστικά προϊόντα σε μορφή αφρού ή τζελ με δροσερή και ελαφριά υφή. Στο τέλος, χρησιμοποιήστε λοσιόν.
Τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται καθαρισμό με νερό καθημερινά. Η λοσιόν είναι απαραίτητη για να απομακρύνει τη λιπαρότητα και να τονώνει την επιδερμίδα, συσφίγγοντας τους πόρους και ρυθμίζοντας την έκκριση σμήγματος. Οι περισσότερες λοσιόν έχουν ελάχιστη αντιβακτηριδιακή δράση. Εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό, μπορείτε να κάνετε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα, για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και για βαθύτερο καθαρισμό.

5 σημαντικοί κανόνες:
  • Το πρόσωπο σας πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά απαραιτήτως πριν τον ύπνο, διότι κατά τη διάρκεια της ημέρας συσσωρεύονται μικρόβια που δημιουργούν μαύρα στίγματα και φράζουν τους πόρους.
  • Καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε σφουγγαράκι γιατί μπορεί να ερεθίσει το δέρμα ή και να κολλήσει βακτηρίδια. Οι απαλές κυκλικές κινήσεις των δακτύλων σας αρκούν.
  • Σε καθημερινή βάση αφαιρείτε κάθε ίχνος μακιγιάζ από την επιδερμίδα σας. Τα μαντηλάκια είναι περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 
  • Μην ξεχνάτε να καθαρίζεται και τα σημεία που είναι κοντά στις ρίζες των μαλλιών σας, καθώς εκεί συγκεντρώνονται εκτός από μέικ απ και υπολείμματα από προϊόντα περιποίησης μαλλιών.
  • Διαλέγεται πάντα προϊόντα για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας, ιδανικά για τις ανάγκες της.
*Tip: Για να κάνετε τον καθαρισμό εύκολή υπόθεση, μαζέψτε τα μαλλιά σας με μια στέκα ή κάποιο κοκαλάκι.
Μην ξεχνάτε πάντοτε πριν αρχίσετε, να πλένετε τα χέρια σας πολύ καλά.


Ελπίζω να άρεσε το θέμα μου και να σας βοήθησε αρκετά.
Πολλά φιλιά,
Σοφιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου