Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

26.3.16

The Divergent Series: Allegiant | Movie


Η αφοσίωση αποτελεί την τρίτη ταινία της κινηματογραφικής μεταφοράς της τριλογίας της απόκλισης που προσωπικά περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία, μετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων δύο. Με αφορμή την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα που έγινε πριν λίγες ημέρες, δεν χάσαμε λεπτό και βρεθήκαμε στο σινεμά να βγάζουμε ήδη το εισιτήριο μας, και στο σημερινό ποστ ήρθε η ώρα να σου μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.


THE DIVERGENT SERIES: ALLEGIANT (2016)
Ελληνικός Τίτλος: Η τριλογία της απόκλισης - Αφοσίωση
Παραγωγή: ΗΠΑ
Είδος: Περιπέτεια, Δράση, Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Robert Schwentke
Σενάριο: Stephen Chbosky, Bill Collage, Adam Cooper, Noah Oppenheim
Ηθοποιοί: Shailene Woodley, Theo James, Jeff Daniels, Miles Teller, Ansel Elgort, Zoë Kravitz, Octavia Spencer, Naomi Watts
Διάρκεια: 120' λεπτά
Πρεμιέρα: 10 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην Ανταρσία, η Τρις πρέπει να αποδράσει με τον Φορ και να βγει εκτός του τείχους που περικλείει το Σικάγο. Για πρώτη φορά θα αφήσουν πίσω τη μόνη πόλη και οικογένεια που γνώρισαν ποτέ. Όταν βρεθούν έξω, οι παλιές ανακαλύψεις γρήγορα χάνουν το νόημά τους με την αποκάλυψη νέων σοκαριστικών μυστικών. Η Τρις και ο Φορ πρέπει να αποφασίσουν γρήγορα ποιον μπορούν να εμπιστευθούν καθώς μια ανελέητη μάχη ξεσπά πέρα από τα τείχη του Σικάγο, απειλώντας όλη την ανθρωπότητα. Για να επιβιώσει, η Τρις θα έρθει αντιμέτωπη με απίστευτες αποφάσεις θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης.



Η γνώμη μας:
Η αφοσίωση αποτελεί το τρίτο κεφάλαιο της τριλογίας της απόκλισης, μετά τις δύο προηγούμενες ταινίες που μας εντυπωσίασαν αφήνοντας μας τις καλύτερες εντυπώσεις. Πλέον βλέπουμε την Τρις και τον Φορ μαζί με τους φίλους τους να εγκαταλείπουν το Σικάγο, την οικογένεια και την πόλη τους, και να αποδρούν περνώντας έξω από τα τείχη. Ελεύθεροι πλέον και γεμάτοι ελπίδες, τους περιμένουν νέες ανακαλύψεις και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιπέτειες που μας φάνηκαν αρκετά αναμενόμενες, πέφτοντας λίγο στην κοινοτοπία σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες ταινίες της σειράς.
Με αρκετές όμως σκηνές δράσης, εντυπωσιακή σκηνοθεσία και φωτογραφία, και φαντασμαγορικά εφέ που τα λες και λίγο υπερβολικά, σε κρατάει σε αγωνία έως το τέλος να ανυπομονείς για την επόμενη και τελευταία ταινία της σειράς της απόκλισης.
Ο Theo James στο πρωταγωνιστικό ρόλο κλέβει της εντυπώσεις, συμπληρώνοντας κινηματογραφικά της Shailene Woodley και δημιουργώντας ένα δυνατό δίδυμο με διάχυτη την χημεία τους.
Σεναριακά αν δεν έχεις παρακολουθήσει τις δύο προηγούμενες ταινίες της σειράς θα δυσκολευτείς να καταλάβεις την ιστορία, καθώς η ταινία αρχίζει κάπως απότομα αφήνοντας ερωτήματα στον θεατή αν δεν τις έχει ήδη δει. Στο τέλος μας άφησε να περιμένουμε περισσότερα διότι μας δημιουργήθηκαν ερωτήματα και ένα ακάλυπτο κενό, και αυτό οφείλεται στην διχοτόμηση σε δύο μέρη με την επόμενη ταινία να έχει προγραμματιστεί για του χρόνου. Αλλά η αφοσίωση ήταν μια ευχάριστη μεταβατική ταινία, που μας κρατάει στην διαφορετική ατμόσφαιρα της απόκλισης και μας κάνει να ανυπομονούμε για το μεγάλο φινάλε και το τελευταίο μέρος της σειράς.

Βαθμολογία: 7,5/10

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Τριλογίας της Απόκλισης της Veronica Roth που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Περισσότερες πληροφορίες και αποκλειστικό υλικό θα βρεις στο επίσημο site της ταινίας www.thedivergentseries.movie και στη σελίδα στο Facebook.

Για πες μας εσύ ανακάλυψες την πολυαναμενόμενη συνέχεια του φαινόμενου που ακούει στο όνομα Απόκλιση;
Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μας τις σκέψεις και τις εντυπώσεις σου...

Διάβασε επίσης:


FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό. Είναι η προσωπική μας κριτική και γνώμη για την ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου