Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

15.1.16

Travel to Αράχωβα


Με το σημερινό ποστ θα σε ταξιδέψω στην μαγευτική Αράχωβα που είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ λίγο πριν τις γιορτές. Η Αράχωβα είναι μία ορεινή κωμόπολη του νομού Βοιωτίας χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού. Το μέσο υψόμετρο της είναι 968 μέτρα και απέχει από την Αθήνα μόλις 153 χιλιόμετρα. Εύκολη προσβάσιμη με αυτοκίνητο μιας και απέχει περίπου 2 ώρες από την πρωτεύουσα.

Με το που μπαίνεις στο χωριό η αίσθηση της ατμόσφαιρας σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή. Παντού κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο που προσωπικά το βρίσκω κάτι ζεστό και χουχουλιάρικο και ιδανικό αυτή την εποχή. Οι κάτοικοι της περιοχής φιλόξενοι και χαμογελαστοί αισθάνεσαι σαν να είσαι σπίτι σου από το πρώτο λεπτό. Σίγουρα η Αράχωβα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τον Χειμώνα, χάρη και του μαγευτικού τοπίο της που συνήθως ντύνεται λευκά, αλλά και του χιονοδρομικού κέντρο της (που δυστυχώς αυτή την φορά δεν επισκέφθηκα). Καθώς το κλίμα το Χειμώνα είναι κρύο και επικρατούν βροχές και χιονοπτώσεις, με τσουχτερό κρύο ακόμα και σε ηλιοφάνεια. 





Η θέα απλά μαγική και ελπίζω με τις πανοραμικές φωτογραφίες να μπορέσω να το μεταφέρω έστω και λίγο! Το μάτι σου χάνεται στο πράσινο και στο απέραντο γαλάζιο, συνδυασμός μαγευτικός μεταξύ τους. Κάτι το υπέροχα μοναδικό που αμέσως σε ηρεμεί και σε χαλαρώνει, και που αν είσαι από πόλη σίγουρα θα το ερωτευθείς.






To σήμα κατατεθέν - σύμβολο της Αράχωβας είναι αναμφισβήτητα το ρολόι στο Βράχο της ώρας που καλωσορίζει τους επισκέπτες στην είσοδο του χωριού. Ουσιαστικά είναι ένας απόκρημνος βράχος τυλιγμένος με κισσό και στην κορυφή του πύργου βρίσκεται το ρολόι, xτισμένο στις αρχές του 18ου αιώναΑπό εκεί ψιλά σου δίνεται η δυνατότητα να απολαύσεις και να δεις τον Παρνασσό κι όλο το χωριό. Το συναίσθημα και το θέαμα από εκεί απλά εντυπωσιακό!



Εγώ το τριήμερο που επισκέφθηκα την Αράχωβα επέλεξα να μείνω στο ξενώνα Celena, όπου βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού και προσφέρει μια υπέροχη θέα. Διαθέτει δωμάτια σαν μικρά σπιτάκια με σοφίτα και τζάκι και σε μεταφέρει αμέσως σε mood παραδοσιακού χωριού με μια πιο μοντέρνα πινελιά. Σίγουρα στο προτείνω!

Για φαγητό θα βρεις πολλές ταβέρνες όλες προσεγμένες με παραδοσιακή νότα, αλλά αυτή που ξεχώρισα εγώ για το φαγητό και την εξυπηρέτηση είναι το Αγνάντιο. Επίσης μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το παραδοσιακό τυρί της περιοχής που είναι η Φορμαέλλα. Ψητή στα κάρβουνα ή το τηγάνι με χυμό λεμονιού είναι απλά υπέροχη.





Η Αράχωβα επίσης συνδυάζει και την αρχαιολογική ομορφιά χάρη στη μαγεία των Δελφών. Οι Δελφοί βρίσκονται μόλις 10 χιλιόμετρα (περίπου 8 λεπτά) μακριά από την Αράχωβα και αποτελεί το κέντρο του Αρχαίου κόσμου και του πολιτισμού μας.  Έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, και εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο διατηρείται και μουσείο. Πραγματικά αξίζει να τους επισκεφτείς για το μεγαλείο πολιτισμού που προσφέρει, το δέος και την υπέροχη θέα. Πραγματικά σου προσφέρει ηρεμία και γαλήνη το να βρεθείς εκεί.










Περισσότερες πληροφορίες για την Αράχωβα μπορείς να αναζητήσεις στα arachova.gr και e-arahova.gr

Το τριήμερο μου στην Αράχωβα τελείωσε αφήνοντας μου τις πιο όμορφες αναμνήσεις και εικόνες.
Σίγουρα την επόμενη φορά που θα την επισκεφθώ θέλω να δω περισσότερο την γύρω περιοχή,
Χρόνος και καλή διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται!
Με το ποστ μου ελπίζω να σε ταξίδεψα όμορφα κι εσένα μέχρι την όμορφη Αράχωβα....
Αλήθεια εσύ έχεις επισκεπτεί την Αράχωβα; Τι άλλο θα μου πρότεινες για ίσως κάποια επόμενη φορά που βρεθώ εκεί;


Διάβασε επίσης:



FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

ΥΓ. Όλες οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματικά δικαιώματα και ανήκουν αποκλειστικά στο Sisters Beaute.

3 σχόλια:

  1. Τι όμορφες φωτογραφίες κορίτσια.. Λατρεύω τους χειμερινούς προορισμούς!! :D
    notebookofclaire.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το Post σας! Λατρεύω την Αράχωβα και την επισκέπτομαι αρκετά συχνά. Την προηγούμενη βδομάδα μάλιστα ήμουν εκεί για ένα 3ήμερο και ετοιμάζω και εγώ το ποστ μου!!!! Να περνάτε τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο ποστ!Εχω να πάω Αράχωβα κάτι χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή