Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

22.1.16

Cooking: Τιραμισού



Αν θες ένα γλυκό για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου αλλά πάνω απ' όλα εσένα τότε η Τιραμισού είναι αυτό που αναζητάς. Καθώς είναι ένα γλυκό που από μόνο του μπορεί να φαίνεται αρκετά περίπλοκο αλλά στην ουσία δεν είναι τίποτα δύσκολο. Ξεχωρίζει καθώς έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα καφέ που κάνει αντίθεση με την γλυκιά γεύση και το τυρί κρέμα που περιέχει, δημιουργώντας ένα γευστικό αποτέλεσμα χωρίς να λιγώνει υπερβολικά. Με προέλευση από την Ιταλία είναι από τα πιο διάσημα γλυκά της, σε κάνει να θες να περιπλανηθείς στους δρόμους της.
Στη σημερινή συνταγή έλα να φτιάξουμε παρέα την πιο εύκολη και εναλλακτική εκδοχή της Τιραμισού και εμείς να σου ευχηθούμε καλή απόλαυση. Δοκίμασε να την φτιάξεις κι εσύ!



ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:
1 πακέτο (500γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
8 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:
2 μόρφατ
400γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
100ml γάλα
1/3 πακέτο ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. κονιάκ
2 βανιλίνες

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
2 κ.σ. ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα:
Κακάο
Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για το παντεσπάνι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30' λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει πλήρως και ύστερα το κόβουμε οριζοντίως με ένα μαχαίρι ώστε να γίνει δύο κομμάτια.
- Έχουμε βάλει από πριν τα 2 μόρφατ να παγώσουν στο ψυγείο για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε την κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ τα 2 μόρφατ μαζί με το γάλα. Έπειτα προσθέτουμε και το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη, το κονιάκ και τις βανιλίνες και συνεχίζουμε να χτυπάμε αρκετή ώρα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει η κρέμα. Καλό είναι να αφήσουμε για λίγη ώρα την κρέμα στο ψυγείο ώστε να σφίξει και να δέσει πλήρως.
- Για το σιρόπι απλώς διαλύουμε το καφέ και την ζάχαρη στο νερό.
- Στήνουμε την τιραμισού τοποθετώντας κάτω το ένα κομμάτι παντεσπάνι. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το σιρόπι και απλώνουμε την μισή κρέμα. Ξαναεπαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα μια φορά με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και την υπόλοιπη κρέμα.
- Τέλος πασπαλίζουμε την τιραμισού με κακάο και ζάχαρη άχνη.
- Αφήνουμε για λίγη ώρα το γλυκό στο ψυγείο και έπειτα σερβίρουμε.

2 σχόλια: