Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

5.6.15

Cooking: Πολύχρωμο ρύζι με λαχανικά


Το ρύζι με λαχανικά πραγματικά μπορεί να σου λύσει τα χέρια όταν δεν ξέρεις τι να φτιάξεις αλλά παράλληλα θες κάτι εντυπωσιακό και γευστικό. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για να το σερβίρεις μαζί με το κυρίως. Την διαφορά κάνει το πολύχρωμο αποτέλεσμα καθώς και τα μπαχαρικά, ο κρόκος Κοζάνης, και της καλής ποιότητας φρέσκου βουτύρου, που δίνουν άλλη γευστική νότα σε αυτή την πολύ απλή συνταγή. Γι' αυτό φρόντισε να επιλέξεις καλής ποιότητας υλικά. Για την παρασκευή χρειάζονται λίγα υλικά που έχουμε στο σπίτι, και δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 15-20 λεπτά. 
Δοκίμασε να το φτιάξεις κι εσύ!


ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ρύζι κίτρινο μακρύκοκκο (Parboiled, Bonnet ή τ. Αμερικής)
1 κούπα ανάμεικτα λαχανικά
2½ κούπες νερό
2 κ.γ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
1 κύβο ζωμός κότας
10-15 ίνες κρόκος Κοζάνης
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τα ανάμεικτα λαχανικά ώσπου να μαλακώσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα κατεψυγμένα ή φρέσκα της αρεσκείας σας που θα έχετε κόψει σε τετραγωνάκια.
- Σε ένα πιο μεγάλο κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι. Προσθέτουμε το νερό και το ρύζι μαζί με τον κύβο ζωμού κότας, τον κρόκο Κοζάνης και τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, πάπρικα).
- Αφού το ρύζι αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε για περίπου ακόμα 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να τραβήξει όλο το νερό.
- Στραγγίζουμε τα ανάμεικτα λαχανικά με ένα σουρωτήρι, και έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.
- Ανακατεύουμε τα ανάμεικτα λαχανικά με το ρύζι και σερβίρουμε.


Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας για το πολύχρωμο ρύζι με λαχανικά, μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.
Καλή απόλαυση,
Μαρία

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

1 σχόλιο: