Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

26.11.14

in love with Fall


Κάθε εποχή του χρόνου έχει την δική της ομορφιά, ωστόσο αν μας ρώταγες ποια είναι η πιο αγαπημένη μας εποχή, σίγουρα θα σου λέγαμε το Φθινόπωρο.
Υπάρχουν τόσα πολλά που ξεχωρίζουμε και αγαπάμε στο Φθινόπωρο, που το κάνουν να έχει μοναδική θέση στην καρδιά μας. Με Φθινοπωρινή λοιπόν διάθεση, σήμερα θα σου μιλήσουμε για όλα αυτά που αγαπάμε και ξεχωρίζουμε στο Φθινόπωρο, και που μας κάνουν να είμαστε 
in love with Fall. Γιατί η ομορφιά βρίσκεται στο Φθινόπωρο!


ΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
Η μεταβατική περίοδος και η αλλαγή της φύσης από το πιο ζεστό σε πιο κρύο κλίμα, τα λουλούδια και τα δέντρα που πέφτουν τα φύλλα τους, αλλά και ο πιο μουντός καιρός, δημιουργούν εικόνες πραγματικά μαγικές. Η φύση σε όλο της το μεγαλείο παίρνει τα πιο ομορφότερα χρώματα. Πορφυρό, μπορντό, κόκκινο, καφέ και πορτοκαλί, συνδυάζονται μαγικά μεταξύ τους στην χρωματική παλέτα που μόνο η φύση ξέρει. Το σκηνικό ολοκληρώνεται με τα λουλούδια και δέντρα που ακόμα παραμένουν ανθισμένα αλλά αρχίζουν να πέφτουν τα φύλλα τους. 


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ
Οι πρώτες βροχές έρχονται μέσα στο Φθινόπωρο. Και δεν υπάρχει κάτι που να μην αγαπάμε σε αυτές τις βροχερές μέρες. Μουντός καιρός, μελαγχολικό κλίμα, το μοναδικό άρωμα και ο ξεχωριστός ήχος της βροχής, μας κάνουν να λατρεύουμε τα πρωτοβρόχια ακόμα και αν βρεχόμαστε. Εξάλλου είναι η ευκαιρία να φορέσουμε τις μπότες και τις ομπρέλες μας, ή ακόμα καλύτερα να απολαύσουμε την βροχή από το σπίτι μας.


ΤΑ ΖΕΣΤΑ ΡΟΥΧΑ
Επίσης στο Φθινόπωρο αρχίζουμε να φοράμε πιο ζεστά ρούχα. Ζακέτες, πουλοβεράκια, φούτερ, μποτάκια, κασκόλ και σκουφάκια, σε φθινοπωρινά χρώματα που αγαπάμε. Παίρνουν την θέση τους στην ντουλάπα μας με μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας έτσι ένα πιο cozy look στα outfits μας. 


ΣΚΟΥΡΑ ΧΕΙΛΗ & ΝΥΧΙΑ
Τα σκούρα χρώματα στα χείλη και τα νύχια είναι το beauty trend που λατρεύουμε. Αποχρώσεις του βατόμουρου και του κρασιού, δαμασκηνί, μωβ, σκούρο κόκκινο και καφέ. Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για να τα υιοθετήσουμε στο μακιγιάζ και τα νύχια μας, χωρίς να είναι υπερβολικά σύμφωνα με την τάση της μόδας. 


ΤΟ ΤΖΑΚΙ
Το φθινόπωρο λόγο του πιο κρύου καιρού, αρχίζουμε να ανάβουμε τα τζάκια, τις ξυλόσομπες, τις άπλες σόμπες ή ότι συσκευή θέρμανσης διαθέτει ο καθένας. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο μοναδικό από αυτό. Η ζεστασιά που νιώθεις, η χαλάρωση και η ηρεμία που απολαμβάνεις με την όψη τη φωτιάς, και την γνώριμη μυρωδιά του ξύλου που καίγεται. Δημιουργώντας ένα κλίμα μοναδικό και ξεχωριστό.


ΤΑ ΧΟΥΧΟΥΛΙΑΣΤΑ ΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ
Μιλάμε για τις κουβέρτες, τα παπλώματα, τα μαξιλάρια και τα ζεστά σκεπάσματα, φτιαγμένα από μαλακό ύφασμα που στολίζουν το κρεβάτι μας. Δημιουργώντας μια όμορφη διακόσμηση στο δωμάτιο μας. Ενώ προσφέρουν μια ζεστασιά που σε κάνει να χαλαρώνεις, και να χουχουλιάζεις στο κρεβάτι όλη μέρα. Τώρα βρήκαμε την δικαιολογία για να σηκωνόμαστε πιο αργά το πρωί.


ΤΑ ΖΕΣΤΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ
Εντάξει μπορούμε να σου μιλάμε για ώρες για το πόσο υπέροχα και χαλαρωτικά και μπλα μπλα μπλα είναι τα ζεστά ροφήματα. Άκρως γευστική ζεστή σοκολάτα, καπουτσίνο, γαλλικός καφές και τσάι. Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για να τα απολαύσουμε στο έπακρο.


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΒΙΒΛΙΩΝ
Τώρα θα μας πεις πως μπορούμε όλο τον χρόνο να διαβάζουμε βιβλία, αλλά πριν βιαστείς να σου πούμε πως το φθινόπωρο κάνει την την αγαπημένη μας αυτή ασχολία έξτρα ξεχωριστή. Σκέψου σκηνικό. Να διαβάζεις το αγαπημένο σου βιβλίο, με αναμμένα κεριά, στα χουχουλιαστά σου σκεπάσματα, με ένα ζεστό ρόφημα αγκαλιά. Ενώ παρέα με τον χαλαρωτικό ήχο της βροχής, μπορείς να ηρεμήσεις και να συγκεντρωθείς στις σκέψεις σου, απολαμβάνοντας έτσι το βιβλίο σου.


ΤΑ ΚΕΡΙΑ
Επίσης είναι γνωστό πως λατρεύουμε τα κεριά, και υπάρχουν πάντα στο σπίτι μας όλο το χρόνο. Αλλά το Φθινόπωρο έρχονται για να ολοκληρώσουν αυτό το cozy κλίμα που αγαπάμε. Σε άκρως αγαπημένα αρώματα βανίλιας, καραμέλας και musk, διακοσμούν υπέροχα το boudoir και το δωμάτιο μας, βοηθώντας να χαλαρώσουμε και να αποφορτιστούμε από την καθημερινότητα.


ΟΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ
Για το τέλος αφήσαμε μια ακόμα αγαπημένη ασχολία. Φθινοπωρινή όμως γιατί λόγο του κρύου κλίματος, αναζητάμε πλέον πιο πολλές ώρες στη ζεστασιά του σπιτιού μας. Μιλάμε για τις ατέλειωτες βραδιές ταινιών και σειρών. Μοναδικές sistero-βραδιές βλέποντας αγαπημένες, και ανακαλύπτοντας νέες ταινίες. Έχοντας παρέα η μία την άλλη, και περνώντας όμορφο χρόνο μαζί.
Το σπίτι μας μετατρέπεται σε ένα μικρό σινεμά.

Αυτές ήταν οι μικρές αλλά μοναδικές απολαύσεις που ξεχωρίζουμε στο Φθινόπωρο, κάνοντας μας να το αγαπήσουμε λίγο περισσότερο. Με αυτό το ποστ ελπίζουμε να σε βάλαμε στο Φθινοπωρινό κλίμα που λατρεύουμε. Μοιράσου μαζί μας και τα δικά σου πράγματα που αγαπάς στο Φθινόπωρο.
Εσένα beauty ποια είναι η αγαπημένη σου εποχή άραγε;

Πολλά φιλιά,
Σοφία & Δέσποινα

ΥΓ. Photos from Google & Tumblr.

2 σχόλια:

  1. Θα έλεγα το καλοκαίρι γιατί σημαίνει διακοπές! Άλλα και το φθινόπωρο για όλους τους παραπάνω λόγους είναι μαγικό! Πολύ όμορφο ποστ και ταξιδιαρικές φωτογραφιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αααχ, ομολογώ πως αγαπάω το Καλοκαίρι όσο καμία άλλη εποχή και τη θάλασσα όσο τίποτα. Προσπαθώ σκληρά να αγαπήσω τους Φθινοπωρινούς/Χειμερινούς μήνες !!! Κάτι που τους κάνει πιο "ζεστούς" προς εμένα, είναι τα Χριστούγεννα και τα χουχουλιάσματα! :-)

    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή