Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

18.1.16

Worlds Apart / Ένας άλλος κόσμος


Το Ένας άλλος κόσμος που έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες πριν ένα μήνα, ήταν η αφορμή για την σημερινή ανάρτηση. Σπεύσαμε να δούμε την ταινία πιο πολύ από περιέργεια λόγο της μεγάλης προβολής της, αλλά φύγαμε από το σινεμά έκπληκτες. Το Ένας άλλος κόσμος είναι η δεύτερη κινηματογραφική δουλειά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (μετά το Αν), και είναι μια ταινία που θα αγγίξει ακόμα και όσους έχουν προκαταλήψεις και είναι δύσπιστοι με το άκουσμα του ονόματος του.


ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (2015)
Ξένος Τίτλος: Worlds Apart
Παραγωγή: Ελλάδα
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Σενάριο: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Ηθοποιοί: J.K. Simmons, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Andrea Osvart, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη
Διάρκεια: 113' λεπτά
Πρεμιέρα: 17 Δεκεμβρίου 2015


ΥΠΟΘΕΣΗ
Όταν ερωτεύονται πιστεύουν πως έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο.
Γι’ αυτούς ο Έρωτας είναι «Ένας άλλος κόσμος»...
Τρεις ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους υπηκόους με φόντο μια Ελλάδα που αλλάζει ραγδαία... Κάθε ιστορία και μια γενιά. Οικονομική κρίση, εργασιακό, απολύσεις, μεταναστευτικό, φασισμός, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία με τα οποία οι ήρωες θα παλέψουν, προκειμένου να υπερασπιστούν το απόλυτο συναίσθημα του Έρωτα. Τρεις συναντήσεις ανάμεσα σε ζευγάρια που φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό... όμως η ζωή τους θα αποκτήσει πάλι νόημα. Θα δουν τον κόσμο διαφορετικά, θα αναθεωρήσουν, θα πιστέψουν, θα μάθουν, θα ξαναζήσουν.
Ο πόλεμος με τη σκληρή πραγματικότητα αρχίζει. Κάποιοι θα κερδίσουν, κάποιοι θα χάσουν.
Έρως ανίκατε μάχαν...



Η γνώμη μας:
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ταινία διαδραματίζεται σε τρεις διαφορετικές ιστορίες με κοινό παρανομαστή τον έρωτα. Τρεις διαφορετικές ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους υπηκόους στην Ελλάδα του σήμερα.
BOOMERANG: Στην πρώτη ιστορία η Δάφνη μια νεαρή φοιτήτρια με πατέρα ορκισμένο ρατσιστή γνωρίζει και ερωτεύεται τον Φάρις, έναν συνομήλικό της Χριστιανό Σύριο πρόσφυγα που τη βοηθά σε ένα άσχημο συμβάν που τυχαίνει στη ζωή της.
LOSEFT 50mg: Στην δεύτερη ιστορία ο Γιώργος είναι υπάλληλος πολυεθνικής και πατέρας μικρού αγοριού με τελειωμένο γάμο και βαλτωμένη καριέρα, ο οποίος καταπίνει αντικαταθλιπτικά για να τα βγάλει πέρα. Ένα βράδυ ελκύεται από την Ελίζ μια στρυφνή Σουηδέζα καριερίστρια, η οποία έχει έρθει στη χώρα μας με σκοπό να βάλει σε πρόγραμμα εξυγίανσης την εταιρεία στην οποία δουλεύει.
SECOND CHANCE: Στην τρίτη ιστορία ο Σεμπάστιαν ένας εργένης Γερμανός συνταξιούχος, ο οποίος έχει εγκαταλείψει την πατρίδα του και ζει πλέον μόνιμα στην Ελλάδα, γοητευμένος από τις ομορφιές και την ιστορία της. Αρχίζει να νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη για τη Μαρία, μια απογοητευμένη από τη ζωή της παντρεμένη νοικοκυρά, την οποία συναντά μια φορά την εβδομάδα στο σούπερ μάρκετ.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει στο Ένας άλλος κόσμος είναι πως δεν είναι απλώς μια ανιαρή γλυκανάλατη ταινία που μιλάει για αγάπη και έρωτα. Προσεγγίζει με τον πιο έξυπνο τρόπο όλα τα προβλήματα που κυριεύουν την Ελλάδα του σήμερα και ότι συνεπάγεται με αυτό. Όπως οικονομική και κοινωνικοπολιτική κρίση, εργασιακό, απολύσεις, μεταναστευτικό, φασισμός είναι μερικά από αυτά. Κι αυτό σε καθηλώνει από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο, καθώς με κάποιο μαγικό τρόπο ταυτίζεσαι κι εσύ ο ίδιος. Μια αληθινή ταινία βγαλμένη από την ίδια την ζωή βασισμένη στο σήμερα. Επίσης καταφέρνει να προσεγγίσει με έναν μοναδικό τρόπο τρεις διαφορετικές γενιές ανθρώπων.

Απολαυστικό σενάριο και υπέροχη σκηνοθετική ματιά από τον ίδιο άνθρωπο, και πλοκή που σε καθηλώνει από την αρχή έως το τέλος. Όμορφη φωτογραφία έχοντας ως μοναδικό φόντο τις υπέροχες ομορφιές της χώρας μας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η εξαιρετική επιλογή των πρωταγωνιστικών ρόλων με ηθοποιούς από 3 διαφορετικές χώρες. Με την Μαρία Καβογιάννη να ξεχωρίζει με δραματικές και κωμικές εναλλαγές που καθηλώνουν, ο οσκαρικός  J.K. Simmons, ο Μηνάς Χατζησάββας δυστυχώς στον τελευταίο ρόλο της καριέρας του.

Το φινάλε απρόσμενο που δεν το περιμένεις, με τις τρεις επιμέρους ιστορίες να είναι αλληλένδετες και να ενώνονται με έναν κοινό παρανομαστή, τον έρωτα. Το τέλος μας προβλημάτισε, μας έβαλε σε σκέψεις, μας δημιούργησε διαφορετικά συναισθήματα, μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, και μας έκανε να δούμε τα πράγματα με άλλη ματιά. Γιατί το νόμισμα πάντα έχει δύο πλευρές!
Tο μοναδικό είναι πως καταφέραμε να ταυτιστούμε με την ταινία και μας άφησε έκπληκτες, κάνοντας το Ένας άλλος κόσμος από τις αγαπημένες μας ταινίες μιλώντας κατευθείαν στη καρδιά μας.

Βαθμολογία: 10/10

Περισσότερες πληροφορίες και αποκλειστικό υλικό θα βρεις στο επίσημο site της ταινίας worldsapartfilm.com και στη σελίδα στο Facebook.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να ανακαλύψεις το Ένας άλλος κόσμος!
Μήπως το έχει ήδη δει ή έχεις σκοπό να το κάνεις;
Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μας την γνώμη και τις εντυπώσεις σου...

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό. Είναι η προσωπική μας κριτική και γνώμη για την ταινία.

3 σχόλια:

  1. το είδα, έκλαψα, το λάτρεψα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το post σου! Την είδα και εγώ την ταινία. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι φαν του Παπακαλιάτη αλλά έχω δει και τις 2 ταινίες του Αν και Ένας άλλος κόσμος. Και οι δύο μου άρεσαν πολύ.Η "ένας άλλος κόσμος" ήταν πραγματικά υπέροχη.Βρήκα το σενάριο πολύν καλό, μου πέρασε όλα τα μηνύματα που ήθελε να μου περάσει και με συγκίνησε πολύ καθώς μου θύμισε κάποια κομμάτια της δικής μου ζωής! Συνέχισε τα ωραία post σου!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έγραψες όσα σκεφτόμουν!!!!!!!!!!!!!
    Κι έχεις δίκιο όταν γράφεις ότι πολλοί είναι δύσπιστοι στο άκουσμα του ονόματος του...κρίμα γι'αυτούς!!! Χάνουν μια εξαιρετική ταινία!!!!!
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή