Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

25.5.15

Ένας τετράποδος φίλος μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή | Street Cat Bob


Θα ξεκινήσω λέγοντας πως πραγματικά ένας τετράποδος φίλος μπορεί να μας αλλάξει τη ζωή.
Το ζω καθημερινά βιώνοντας μοναδικές στιγμές και εμπειρίες με τον γάτο μου τον Μίκυ, και την σκυλίτσα μου την Λούνα (που πρόσφατα υιοθέτησα από την φιλοζωική). Πλέον εκτός από τρελαμένη γατομαμά δηλώνω επίσης τρελαμένη σκυλομαμά, και μέσα από την εμπειρία μου αυτή έχω να πω πως τα ζώα μόνο αγάπη μπορούν να μας δώσουν.
Πριν αρκετό καιρό έπεσαν στα χέρια μου οι περιπέτειες του Τζέιμς και του Μπομπ, ενός άντρα και του γάτου του, μέσω του βιβλίου «Ένας γάτος που τον έλεγαν Μπόμπ» (A Street Cat Named Bob) γραμμένο από τον ίδιο τον James Bowen, και η δική τους ιστορία μου το επιβεβαίωσε.


ΕΝΑΣ ΓΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΜΠΟΜΠ
Συγγραφέας: James Bowen
Τίτλος Πρωτοτύπου: A Street Cat Named Bob
Εκδόσεις: Anubis
Κατηγορία: Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Μετάφραση: Ιφιγένεια Αναστασίου
Πρώτη κυκλοφορία: Απρίλιος 2013
Σελίδες: 234

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ένας τετράποδος φίλος μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή...
Ο Τζέιμς Μπόουεν ζούσε για χρόνια στους δρόμους του Λονδίνου, παίζοντας μουσική στους περαστικούς για τα προς το ζην, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να ξεφύγει από τα ναρκωτικά. Όταν βρήκε έναν αδέσποτο γάτο κουλουριασμένο στην εξώπορτα του καταλύματος του, δεν είχε ιδέα πόσο πολύ θα άλλαζε η ζωή του...
Ο χαριτωμένος πορτοκαλής γάτος ήταν τραυματισμένος και είχε ολοφάνερα περάσει πολλά. Το τελευταίο που χρειαζόταν ο Τζέιμς ήταν ένα κατοικίδιο, όμως δεν μπορούσε να αντισταθεί στον πανέξυπνο κεραμιδόγατο, τον οποίο πολύ σύντομα βάφτισε Μπομπ. Όταν η υγεία του Μπομπ βελτιώθηκε, ο Τζέιμς τον άφησε να φύγει, πιστεύοντας πως δε θα τον ξανάβλεπε ποτέ. Αλλά ο Μπομπ είχε άλλα σχέδια...
Πολύ σύντομα οι δυο τους έγιναν αχώριστοι, δύο πολύ χαρακτηριστικές φιγούρες του Κόβεντ Γκάρντεν. Οι περιπέτειες που έζησαν μαζί -τρυφερές, αστείες, αλλά και κάποιες φορές τρομακτικές- άλλαξαν τις ζωές τους και κατάφεραν να γιατρέψουν τις πληγές του παρελθόντος, κατακτώντας το ενδιαφέρον εκατομμυρίων αναγνωστών διεθνώς.
Και όλα έγιναν χάρη σε ένα γάτο που τον έλεγαν Μπομπ...


Το ξεχωριστό με τον Τζέιμς και τον Μπομπ είναι ότι η ιστορία τους είναι αληθινή, πέρα για πέρα αληθινή, και στο βιβλίο μας τα αφηγείται ο ίδιος ο James Bowen που είναι και ο συγγραφέας.
Τα αισθήματα που με πλημμύρισαν διαβάζοντας το βιβλίο είναι συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Γιατί υπάρχει και αυτή η πλευρά της ζωής που υπάρχει ανθρωπιά, θέληση και ελπίδα. Όταν κάτι πραγματικά θέλεις μπορείς να βρεις ελπίδα εκεί που δεν το περιμένεις.
Έτσι λοιπόν και ο Μπομπ, ο γάτος που περιπλανιόταν αδέσποτος και μόνος στους δρόμους, βρήκε την ελπίδα στην αγκαλιά του Τζέιμς που τον φρόντισε και τον περιποιήθηκε. Από την άλλη πλευρά ο Τζέιμς χτυπημένος από την ζωή και το παρελθόν, ζούσε για χρόνια στους δρόμους παίζοντας μουσική στους περαστικούς για να ζήσει. Βρήκε τυχαία τον Μπομπ και βρήκε την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Η ζωή του απέκτησε νόημα και κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια που του επιφύλασσε η μοίρα. Προσπάθησε να ξεφύγει από τα ναρκωτικά που είχε καταφύγει, και τα κατάφερε. Και αυτά χάρη στον Μπομπ, τον γάτο του, που βρήκαν ο ένας τον άλλο.

Οι ιστορίες τους μοναδικές, γεμάτες τρυφερότητα και αλήθεια, μέσω του βιβλίου είδα την ζωή από άλλη πλευρά. Επίσης διαβάζοντας το μου κράτησαν την πιο ευχάριστη συντροφιά που θα μπορούσαν. Γραμμένο απλά, με λόγια αληθινά, ευκολοδιάβαστο, το τελείωσα σε πραγματικά δύο μόνο ημέρες. Με το τέλος του βιβλίου, ο Τζέιμς και ο Μπομπ κατάφεραν να περάσουν και να μου μεταδώσουν αυτό που ήθελαν να πετύχουν. Την ελπίδα και πως ένας τετράποδος φίλος μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Και τους ευχαριστώ γι΄αυτό. Από τότε μαθαίνω τα νέα τους μέσα από την σελίδα τους στο Facebook.
Παρακάτω σου παραθέτω κι ένα μικρό ντοκιμαντέρ για τον Τζέιμς και τον Μπομπ που αξίζει να δεις.


Το βιβλίο «Ένας γάτος που τον έλεγαν Μπομπ» του James Bowen κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis, και αν δεν το έχεις διαβάσει σου προτείνω να το κάνεις άμεσα (είτε έχεις ή όχι κατοικίδιο).
Και με την ευκαιρία αυτής της ανάρτησης θα ήθελα να υπενθυμίσω πως αυτές οι μικρές ψυχούλες, μόνο αγάπη θέλουν. Πρόσφερε σε ένα αδέσποτο ένα μπολ νερό και φαγητό. Μην αγοράζεις κατοικίδιο αλλά υιοθέτησε. Μην φέρεσαι βάναυσα και μην εκμεταλλεύεστε τα ζώα. Απευθύνσου στην φιλοζωική αν αυτό είναι αναγκαίο. Υπάρχουν τόσα αδέσποτα που μας έχουν ανάγκη.

Εύχομαι μέσα από αυτή την ανάρτηση να σε έκανα να θες να ανακαλύψεις τις περιπέτειες του Τζέιμς και του Μπομπ. Μήπως έχεις διαβάσει ήδη την ξεχωριστή ιστορία τους;
Μοιράσου μαζί μου και τις δικές σου ιστορίες με τον τετράποδο φίλο σου.
Πολλά φιλιά,
Σοφία

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό. Το βιβλίο έχει αγοραστεί με δικά μου χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου