Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

22.3.13

Βασικά πινέλα μακιγιάζ - Οικονομικές επιλογές

Hello beauties! Τι κάνετε;
Ελπίζω να είστε όλες καλά...

Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για τα πινέλα μακιγιάζ καθώς για τις περισσότερες (αν όχι όλες) είναι ένα ενδιαφέρον θέμα που μας απασχολεί συνεχώς. Είναι λογικό να μην γνωρίζουμε όλες ποια είναι τα πινέλα μακιγιάζ και ποια η χρήση τους και σκέφτηκα πως αυτό το ποστ θα είναι πολύ χρήσιμο για πολλές από εσάς.


Καταρχήν να σας πω πως τα πινέλα στο μακιγιάζ τα θεωρώ πολύ σημαντικά γιατί προσφέρουν ένα πιο ομοιόμορφο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα καθώς μπορούμε να τοποθετήσουμε σωστά και με ακρίβεια τα προϊόντα. 

Σαν επαγγελματίας Makeup Artist έχουν περάσει πολλά πινέλα από τα χέρια μου και μπορώ να ξεχωρίσω την ποιότητα τους (ποια είναι καλά και ποια όχι κτλ.) αλλά σήμερα θα μιλήσουμε για εκείνα που επιλέγω για προσωπική και καθημερινή χρήση.
Ποια θεωρώ εγώ βασικά πινέλα που πρέπει να έχουμε όλες και θα δείτε και οικονομικές επιλογές καθώς δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψουμε μια ολόκληρη περιουσία για να έχουμε καλά πινέλα. 
Μπορούμε να βρούμε εξίσου ποιοτικά πινέλα, πολύ πιο οικονομικά και χωρίς να έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλα πιο ακριβά.

ΠΙΝΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Foundation Brush
Το κλασικό πινέλο για τοποθέτηση του μέικ απ. Το συγκεκριμένο είναι πολύ βολικό και για τις λεπτομέρειες αλλά και για το κονσίλερ κάτω από τα μάτια. Πολύ καλό είναι αυτό από MUA και επίσης από ebay θα βρείτε πολύ οικονομικές επιλογές.

Stippling Brush
Από τα αγαπημένα μου πινέλα. 
Το συγκεκριμένο μου αρέσει πολύ για να απλώνω το μέικ απ και να ολοκληρώνω την βάση μου.
Θεωρώ πως προσφέρει ένα πολύ ομοιόμορφο και ανάλαφρο αποτέλεσμα.
Όπως θα δείτε το μέγεθος ποικίλει, το μεγαλύτερο είναι επίσης από ebay και με το πιο μικρό από MUA μπορείτε να απλώσετε ακόμα και κρεμώδες ρουζ. 

Blush/Contour Brush
Θεωρώ ότι είναι από τα πιο σημαντικά πινέλα. 
Μπορούμε να τοποθετήσουμε το ρουζ με ακρίβεια αλλά και το λοξό του σχήμα μας επιτρέπει να κάνουμε σκιάσεις στο πρόσωπο. Και τα δύο είναι από τα Jumbo, πολύ οικονομικά και ειδικά το διπλό μου αρέσει που με την άλλη του μεριά μπορώ να κάνω σκιάσεις με λεπτομέρεια, αλλά και να τοποθετήσω λάμψεις σε συγκεκριμένα σημεία ή και πούδρα κάτω από τα μάτια.

Powder Brush
Το πινέλο για πούδρα το θεωρώ προαιρετικό. Αν έπρεπε να παραλείψω κάποιο θα ήταν αυτό.
Αν έχουμε ένα λοξό πινέλο όπως το προηγούμενο για ρουζ/σκιάσεις μπορούμε να απλώσουμε εύκολα πούδρα και με εκείνο. Αν όμως θέλουμε ένα πινέλο ειδικά για αυτή την χρήση τότε ένα μεγάλο και πυκνό πινέλο σαν αυτά από MUA και Jumbo είναι το ιδανικό.

ΠΙΝΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

EyeShadow Brush
Βασικό πινέλο για τοποθέτηση σκιάς. Μας επιτρέπει να απλώσουμε την σκιά με ακρίβεια σε όλο το κινητό βλέφαρο. Στα αγαπημένα μου είναι σίγουρα αυτά από MUA, Elf και Jumbo. 

Eye Contour Brush
Ένα μικρό πινελάκι με σχήμα λοξό για τα μάτια είναι το ιδανικό για τοποθέτηση σκιάς στη γωνία και στο κόκκαλο του ματιού. Για όσες αγαπάμε το μακιγιάζ στα μάτια, θα κάνει την όλη διαδικασία πιο εύκολη. Επίσης αγαπημένο αυτό από MUA αλλά και το διπλό πινελάκι από τα Jumbo είναι 
εξίσου πολύ καλό.

Eye Blending Brush
Από τα πιο σημαντικά πινέλα για το μακιγιάζ είναι αυτό για ανάμειξη των σκιών. 
Μας επιτρέπει να αναμείξουμε τα χρώματα, τις σκιές και να σβήσουμε σκληρές γραμμές ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Και εδώ οικονομικές επιλογές από MUA, Elf και το μεγαλύτερο από Niobe (θα το βρείτε σε καταστήματα Lovie) είναι ένα πολυχρηστικό πινελάκι που εκτός από ανάμειξη σκιών, μπορούμε να τοποθετήσουμε λάμψεις σε συγκεκριμένα σημεία, σκιάσεις στη μύτη ή και πούδρα κάτω από τα μάτια.

Eyeliner, Eyebrow & Eyelash Brushes
Προαιρετικά πινέλα. Για όσες αγαπάμε το gel eyeliner, ένα λεπτό λοξό πινέλο όπως αυτό της Essense θα σας βοηθήσει να σχηματίσετε την γραμμή πολύ εύκολα. Επίσης ένα λοξό πινελάκι θα σας βοηθήσει να γεμίσετε εύκολα τα φρύδια σας με σκιά. Τα αλλά δύο είναι τα κλασικά πινέλα για χτένισμα φρυδιών και βλεφαρίδων που μπορείτε να βρείτε παντού και οικονομικά.
Τα συγκεκριμένα που έχω είναι από Elf.

Lip Brush
Ένα πινέλο που πολλές ξεχνάμε είναι αυτό για τα χείλη. Ένα ειδικό πινέλο για τα χείλη θα βοηθήσει να τοποθετήσουμε ομοιόμορφα και με ακρίβεια το κραγιόν μας. Το λοξό από τα Jumbo μου αρέσει γιατί μπορώ να σχηματίσω εύκολα το περίγραμμα των χειλιών, ενώ το πιο πλατύ από MUA με βοηθάει να γεμίσω τα χείλη μου.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τέλος, να σας πω πως όλα τα πινέλα είναι πάρα πολύ οικονομικά (από 1 μέχρι 4 ευρώ) και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλα πιο ακριβά. Είναι μαλακά, δεν έχουν μαδήσει ούτε έχει χαλάσει το σχήμα τους και όσο καιρό τα χρησιμοποιώ και τα καθαρίζω δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα. 
Η ποιότητα τους είναι εξαιρετική και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη με την χρήση τους και το αποτέλεσμα που δίνουν. 

Επίσης για κάθε πινέλο μην μένετε σε μια συγκεκριμένη χρήση, υπάρχουν πολλά πινέλα που είναι πολυχρηστικά και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για όποια ή όποιες χρήσεις μας βολέψουν.

Με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ μπορείτε να βρείτε άπειρες οικονομικές επιλογές και αυτό 
που ακριβώς ψάχνετε. 
Για όσες ενδιαφέρεστε, τα πινέλα από Makeup Academy (MUA) μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη σελίδα τους εδώ και από Eyes Lips Face (ELF) εδώ.

Να μην παραλείψω να σας πω, πως για την καλύτερη συντήρηση τους αλλά και για θέμα υγιεινής (για οποιαδήποτε πινέλα) πρέπει να τα καθαρίζουμε και να τα φροντίζουμε συχνά και σωστά.
Αν σας ενδιαφέρει να σας κάνω ένα ποστ με τον σωστό τρόπο καθαρισμού αλλά και το πως εγώ καθαρίζω τα πινέλα μου, αφήστε μου ένα σχόλιο από κάτω.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το ποστ και να μην σας κούρασα διαβάζωντας μέχρι εδώ...
Ήθελα να γίνει όσο καλύτερο γινόταν και να σας φανεί χρήσιμο :)

Διάβασε επίσης:

Πολλά φιλιά από εμένα,
Σοφία

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

ΥΓ. Το ποστ δεν έχει κανέναν διαφημιστικό σκοπό. Δεν έχω καμία απολύτως επαφή με τις αναφερόμενες εταιρείες.
Όλα τα πινέλα έχουν αγοραστεί με δικά μου χρήματα και είναι η προσωπική μου εμπειρία μαζί τους.

35 σχόλια:

  1. polu wraio post!!ta pinela ths MUA pou mporw na ta vrw?genikws ta proionta ths?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Τα πινέλα της Makeup Academy(MUA) καθώς και όλα τα προϊόντα της μπορείς να τα βρεις στην επίσημη σελίδα τους εδώ: http://www.muastore.co.uk/
      Έχω το λινκ και στην ανάρτηση :)

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/3/13 19:01

    Το υπερτέλειο ποστ!!! Οικονομικά τα πινέλα της Mua τα φλερτάρω πολύ καιρό αλλά περιμένω να στοκάρει και στα κραγιόν μπας και παραγγείλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που σου άρεσε το ποστ.
      Πολύ οικονομικά και εξαιρετικά τα πινέλα της MUA και γενικώς όλα της τα προϊόντα, δεν το περίμενα να μου βγουν τόσο καλά ;)
      Πάντως αυτό με το stock είναι όντως ένα πρόβλημα χαχα

      Διαγραφή
  3. Μου φαινεται θα το παρω απο το Jumbo αυτο για το ρουζ, το ειχα σνομπαρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το πάρεις να το δοκιμάσεις! Πάμφθηνο και πολύ καλό...
      Και εγώ τυχαία το πήρα και έχω μείνει σούπερ ευχαριστημένη :)

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίες και οικονομικές προτάσεις!!!! Super post!!!!
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε :)

      Διαγραφή
  5. Τέλειο post όμως!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μπράβο μπράβο κ πάλι μπράβο ! <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά, πολύ χρήσιμο post! Το μόνο μείον ειναι ότι λίγο-πολύ,για να βρεις καλά πινέλα, πρέπει να κάνεις αγορές μέσω ίντερνετ, και μερικές δεν το έχουμε στον τομέα :p Πάντως, ευχαριστούμε για τις ιδέες!

    http://dreamofbeauty22.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το βρήκες χρήσιμο! Μέσω ίντερνετ υπάρχουν πολύ οικονομικές αγορές αλλά και με μια καλή έρευνα αγοράς μπορούμε να βρούμε πολύ καλές προσφορές το ίδιο συμφέρουσες...
      Παραδόξως όπως με τα πινέλα από Jumbo, Niobe και Essence, έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη και τα βρίσκουμε Ελλάδα :)

      Διαγραφή
  7. poli wraio post koritsia !!! kati diaforetiko :) filakia xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου έδωσες ιδέα... Σίγουρα αύριο θα τρέξω να πάρω 2 από αυτά... Πολύ καλό post...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου έδωσα ιδέες! Καλές αγορές και ευχαριστώ πολύ :)

      Διαγραφή
  9. Tέλειο ποστ κούκλα! Από MUA θέλω να δοκιμάσω μερικά.. Σίγουρα το stippling brush!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Να τα δοκιμάσεις... είμαι σίγουρη πως θα μείνεις πολύ ευχαριστημένη :)

      Διαγραφή
  10. Έχω ήδη παραγγείλει από lightinthebox ένα σετ με πινέλα αν και έχω κάποια του jumbo αλλά τώρα πείστηκα να πάω πάλι για κάποια και να δοκιμάσω και της niobe!!! Ξέρεις αν τα συγκεκριμένα τα έχει στο κατάστημα της Lovie στο φιξ; Ή γενικά υπάρχουν παντού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Niobe τα έχει σίγουρα στο κατάστημα της Lovie στη Συγγρού-Φιξ, από εκεί το πήρα εξάλλου! Για αλλά καταστήματα δεν ξέρω οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά...
      Να τα δοκιμάσεις και να μου πεις τις εντυπώσεις σου :)

      Διαγραφή
    2. Αααχ πάνε τα λεφτά μου! χιχι Με την άνοιξη μ'έπιασε καταναλωτική μανία! χιχι Θα σου πω γνώμη σύντομα ελπίζω! Σ' ευχαριστώ πολύ κορίτσι!!!

      Διαγραφή
    3. Πως να μην μας πιάσει καταναλωτική μανία τόσο φθηνά που είναι τα άτιμα! Εύχομαι να τα ευχαριστηθείς...
      Εγώ ευχαριστώ πολύ, είναι χαρά μου να διαβάζω τα σχόλια σας :)

      Διαγραφή
  11. Πολυ ωραιο το ποστ σου και πολυ χρησιμο !! Αμα τα παραγγειλω online ποιος ειναι ο τροπος πληρωμης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Ο τρόπος πληρωμής είναι ανάλογα με το κάθε site. Συνήθως τα περισσότερα διαθέτουν paypal (που είναι και ο πιο ασφαλής τρόπος) όπως και MUA & ELF που αναφέρω.

      Διαγραφή
  12. Πόσο χρήσιμο κορίτσια αυτό το ποστ! Επειδή δεν βάφομαι πολύ δεν έχω δώσει μέχρι τώρα πολύ σημασία στα πινέλα οπότε με βοηθήσατε πολύ!
    Φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Eva και χαίρομαι που σε βοήθησα! Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά χρήματα για καλής ποιότητας πινέλα αλλά πίστεψε με αν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς θα κάνει την όλη διαφορά στο μακιγιάζ σου και σε αυτό το λίγο που βάφεσαι :)
      Φιλάκια :*

      Διαγραφή
    2. Σας άκουσα και παρήγγειλα μερικά πινέλα για το πρόσωπο από i herb!
      Για να δούμε!
      Και πάλι ευχαριστώωω

      Διαγραφή
  13. Ενδιαφέρον post! Πολύ ωραίο μπλογκ!


    http://beautysky26.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εχω και εγω το λοξο πινελακι απο jumbo ...ωραιο ποστ
    http://sourcedebeaute.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πολύ ωραίο post !! τωρα τελευταια αρχισα να διαβαζω post για ομορφια και μακιγιαζ και αυτο μ φανηκε πολυ χρησιμο! πηρα ενα πινελο της toyoko για foundation σαν του πρωτο που εδειξες. δε μπορω να πω οτι με βολευει και ιδιαιτερα ακομα. ειμαι αρκετα αρχαρια με τετοια εργαλεια. ισως εκεινο το χοντρο πινελο της μακ να με βοηθουσε περισσοτερο για το μεικ απ. δεν ξερω.... επισης ηθελα να ρωτησω για το υγρο ρουζ. εχω παρει ενΑ απο NYX αλλα ειναι τοσο σκληρο που μ γρατζουναει τα μαγουλα για να το απλωσω με τα δαχτυλα.με τί αλλο μπορω να το απλωσω?? ευτυχως χρησιμοποιειται κ σαν κραγιον αλλιως θα εκλαιγα τα 9ευρω π εδωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που βρήκες χρήσιμο αυτό το ποστ και ελπίζω να σε βοήθησε. Αυτός ήταν και ο σκοπός του! Τώρα σχετικά με το πινέλο του Foundation από Toyoko που μου λες δεν το έχω δοκιμάσει. Αλλά αφού δεν σε έχει βολέψει δοκίμασε να το χρησιμοποιήσεις για το κονσίλερ σου. Επειδή είσαι αρχάρια όπως μου λες δοκίμασε ένα πινέλο Stippling Brush (το δεύτερο που δείχνω) για να απλώσεις το Foundation ίσως σε βολέψει καλύτερα ή ακόμα τα χέρια σου ή ένα σφουγγαράκι τύπου Beauty Blender (θα βρεις στα H&M). Τώρα για τα υγρά ρουζ από Nyx δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά αφού δεν σε βολεύουν τα χέρια, δοκίμασε εξίσου να τα απλώσεις με ένα Stippling Brush βάζοντας λίγη ποσότητα. Και ακριβώς όπως λες τίποτα δεν πάει χαμένο. Τα υγρά ρουζ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως κραγιόν. Ελπίζω να σε βοήθησα. Για ότι άλλες απορίες έχεις θα χαρώ να σε βοηθήσω.
      xxx

      Διαγραφή
  16. Μπράβο Σοφία! Ενα τέτοιο ποστ μου χρειαζόταν! Σε ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πραγματικό τέλειο το ποστ σου!!!!!!!!!!!!!!!!
    Εγώ δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να αγοράζω ακριβά καλλυντικά ή/και πινέλα.
    Από πέρυσι που ανακάλυψα την Essence πραγματικά σώθηκα!!! Καλά και οικονομικά προϊόντα!!!
    Προχθές αγόρασα και κάποια απ'τα νέα πινέλα Make Me Pretty που κυκλοφόρησε (limited edition) και είναι τέλεια!!!
    Τα πινέλα MUA που προτείνεις είναι πάρα πολύ οικονομικά,αλλά γενικά δεν το'χω με τις πιστωτικές και το paypal.
    Σίγουρα όμως θα τσεκάρω τα πινέλα του Jumbo :)
    Ευχαριστούμε πολύ πολύ xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Teleiaa pinelaaaa!! Ena paradiso gia menaaa :) Eyxaristwwww

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ ωραίο ποστ μπράβο και ευχαριστούμε πολύ!!! Θα ήθελα να κάνεις κ άλλο ποστ για το πώς καθαριζουμε τα πινελα μας για να ξέρουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή