Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

26.3.13

Review: My Handmade Beauty by Dimitra Goula

Hello beauties! Τι κάνετε;
Σήμερα θέλαμε να σας μιλήσουμε για την εμπειρία μας με τα εξατομικευμένα φυσικά καλλυντικά 
My Handmade Beauty by Dimitra Goula.

Για όσες δεν την γνωρίζετε, η Δήμητρα Γουλά είναι μια σπουδαία αισθητικός με εξειδίκευση στις φυσικές θεραπείες ομορφιάς, μελετώντας όμως παράλληλα και την βοτανολογία, την αρωματοθεραπεία, την κλασική αισθητική και κοσμετολογία. Σήμερα είναι μια πολύ διακεκριμένη αισθητικός στο χώρο της ομορφιάς και διατηρεί το δικό της ινστιτούτο αισθητικής Dimitra Goula Boutique Institute στο κέντρο της Αθήνας.

Είχαμε λοιπόν την χαρά και την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποια δείγματα από τα εξατομικευμένα φυσικά καλλυντικά My Handmade Beauty. Απατώντας το ερωτηματολόγιο δερμοδιάγνωσης σύμφωνα με το δικό μας τύπο επιδερμίδας/μαλλιών και τις ανάγκες που έχουμε, 
η Δήμητρα παρασκεύασε χειροποίητα φυσικά καλλυντικά ειδικά για εμάς.
Παρασκεύασε από 3 δείγματα για την κάθε μία για να δοκιμάσουμε, και χρησιμοποιώντας τα όλο αυτό το διάστημα, είπαμε να μοιραστούμε την γνώμη και τις εντυπώσεις μας μαζί σας...


Face Cream
Ενυδατική κρέμα προσώπου που επανορθώνει τις ρυτίδες έκφρασης με αλόη βέρα, αιθέριο έλαιο από γιασεμί και βιταμίνη Ε. 
Sophia says: Έχω κανονική/μεικτή επιδερμίδα που παράλληλα είναι ευαίσθητη και ήθελα μια πλούσια ενυδατική κρέμα, καθώς αυτό έχει ανάγκη η επιδερμίδα μου και όντως αυτό κάνει η συγκεκριμένη κρέμα. Ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα αφήνοντας την πολύ απαλή σχεδόν βελούδινη. Έχω την εντύπωση πως την άφηνε και πιο λαμπερή. Η υφή της πλούσια με ένα πολύ ωραίο άρωμα, χρειάζεται λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθεί τελείως αλλά δεν αφήνει γυαλάδα στο πρόσωπο. Μου αρέσει πολύ να την χρησιμοποιώ το βράδυ λίγο πριν κοιμηθώ για μια έξτρα περιποίηση και θρέψη της επιδερμίδας μου.

Face Serum
Ορός προσώπου για λάμψη, καταπολεμά τις ρυτίδες έκφρασης με τριαντάφυλλο (αντιρυτιδική, ενυδατική δράση), αλόη βέρα (ενυδατική δράση) και βιταμίνη Ε (αντιοξειδωτική δράση).
Despina says: Ενυδατώνει εξίσου πολύ καλά την επιδερμίδα και μετά από μερικές χρήσης παρατήρησα πως η επιδερμίδα μου έδειχνε πιο λαμπερή και νομίζω και πιο σφιχτή. Έχει ένα πολύ ωραίο άρωμα κάτι σαν λουκουμάκι από τριαντάφυλλο και η λεπτόρευστη υφή που έχει απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα.

Face Peeling
Απολεπιστικό προσώπου με κόκκους από κουκούτσι βερίκοκου, αλόη βέρα και 
λεβάντα (ανάπλαση, τόνωση). 
Despina says: Οι κόκκοι βερίκοκου που περιέχει είναι κατάλληλη για να κάνουν έντονη απολέπιση, νιώθοντας τους στην επιδερμίδα χωρίς όμως να γδέρνουν. Όπως είπα κάνει έντονη απολέπιση, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αφήνει την επιδερμίδα πεντακάθαρη.  Ενώ παράλληλα η αλόη βέρα και η λεβάντα που περιέχει φροντίζουν το δέρμα και δεν το ταλαιπωρούν. Η μυρωδιά του είναι σχετικά έντονη χωρίς όμως να είναι δυσάρεστη γεγονός που οφείλεται στα συστατικά που περιέχει.


Hair Oil
Λάδι για αφυδατωμένα μαλλιά με δαφνέλαιο (λάμψη, αναδόμηση), καστορέλαιο (ενυδάτωση, θρέψη), τσάι του βουνού (ενδυνάμωση) και αιθέριο έλαιο από φασκόμηλο.
Sophia says: Ότι και να πω για αυτό το λάδι θα είναι λίγο. 
Εντάξει το δαφνέλαιο και το καστορέλαιο νομίζω είναι πασίγνωστα για την δράση που έχουν στα μαλλιά και γενικότερα στις τρίχες. Λίγο πολύ όλες τις γνωρίζουμε. 
Το συγκεκριμένο λάδι το χρησιμοποιούμε πριν το λούσιμο, απλώνουμε μια ποσότητα στις άκρες των μαλλιών, αφήνουμε να δράσει για 30 λεπτά (ή και παραπάνω ακόμα καλύτερα κατά την γνώμη μου) και έπειτα συνεχίζουμε με το μπάνιο μας. 
Έτσι το χρησιμοποίησα και εγώ και το αποτέλεσμα στα δικά μου ξηρά/ταλαιπωρημένα μαλλιά ήταν μαλλιά μαλακά με ενυδατωμένες άκρες, απαλά και λαμπερά. Ξεβγάζεται εύκολα κατά το λούσιμο και η μυρωδιά του ευχάριστη και διακριτική με ευδιάκριτη αυτή της δάφνης.

Body Serum κατά της κυτταρίτιδας
Body serum κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους με λάδι κισσού, αλόη βέρα, αιθέρια έλαια από γκρέιπφρουτ (λιποδιαλυτικό) και περγαμόντο (αποτοξίνωση).
Sophia says: Πρώτα απ' όλα μου άρεσε πολύ η μυρωδιά του, φρουτώδης, ευχάριστη με εντονότερη αυτή του γκρέιπφρουτ και του περγαμόντου. Το χρησιμοποιούμε σε καθαρή επιδερμίδα, απλώνοντας μια ποσότητα στα προβληματικά σημεία και κάνοντας παράλληλα ελαφρύ μασάζ. Από το δείγμα που δοκίμασα μπορώ να πω πως είδα βελτίωση στην όψη της επιδερμίδας (στα σημεία με κυτταρίτιδα) να είναι πιο λεία και σφιχτή. Σίγουρα όμως με συστηματική και συνεχείς χρήση τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα πιο ορατά πιστεύω. Επίσης ευχάριστο που απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα.

Body Serum κατά των ραγάδων
Body serum κατά των ραγάδων με αλόη βέρα (ενυδατική), βιταμίνη Α (ανανέωση των κυττάρων), λάδι Αχιλλέας (ανάπλαση), δεντρολίβανο (οξυγόνωση)
Despina says: Το συγκεκριμένο serum είναι κατά των ραγάδων και το χρησιμοποιούμε αντίστοιχα όπως το serum κατά της κυτταρίτιδας. Απλώνουμε μια ποσότητα στα προβληματικά σημεία, σε καθαρή πάντα επιδερμίδα κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Η διαφορά είναι πως έχει εντονότερη μυρωδιά, γεγονός που οφείλεται στο δεντρολίβανο και τα συστατικά του. Απορροφάται εξίσου άμεσα από την επιδερμίδα. Τώρα ως προς την αποτελεσματικότητα του, όσο καιρό το χρησιμοποίησα παρατήρησα πως οι ραγάδες δεν είναι τόσο έντονες όσο ήταν. Δεν εξαφανίστηκαν κιόλας (πράγμα που θεωρώ πως δεν είναι εφικτό) αλλά δεν ήταν τόσο έντονα ορατές. 

Επίσης να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε για τις πολύ περιποιημένες, γυάλινες συσκευασίες (μπουκαλάκια/βαζάκια) που ήταν μέσα τα δείγματα και όχι στα συνηθισμένα φακελάκια 
μιας χρήσης.
Έτσι μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε όλο το προϊόν και να το χρησιμοποιήσουμε για αρκετές φορές.

Το μόνο μείον είναι πως είναι αρκετά τσιμπημένη η τιμή τους... 
Αλλά είναι μια καλή επένδυση αν θέλεις προϊόντα χειροποίητα με φυσικά συστατικά, φτιαγμένα ειδικά για τις δικές σου ανάγκες και αυτό που ακριβώς χρειάζεται η επιδερμίδα/μαλλιά σου.

Όλα τα προϊόντα δεν περιέχουν συντηρητικά, έκδοχα, χρώμα, άρωμα και παρασκευάζονται με βιολογικές πρώτες ύλες. Μπορείτε να τα βρείτε στο www.dimitragoula.gr

Αυτά από εμάς!
Πείτε μας πως σας φάνηκαν και την γνώμη σας...

Πολλά φιλιά,
Σοφία & Δέσποινα

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό. Είναι η προσωπική και ειλικρινή μας άποψη με τα αναφερόμενα προϊόντα.
Ευχαριστούμε πολύ την Δήμητρα Γουλά για την αποστολή δειγμάτων και την ευκαιρία δοκιμής.

8 σχόλια:

  1. πολυ ιδιαιτερες συσκευασιες!!!σε "τραβανε"να τις δοκιμασεις!!!
    http://allbeautyincluded.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου!!! Σε εχω κανει tag http://beautywithmairy.blogspot.gr/2013/03/tag40-favorites.html
    εαν θελεις μπορεις να το κανεις και εσυ , θα χαρω να δω πολυ τις απαντησεις σου!!!!
    Φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο post!Μ'αρέσουν αυτού του είδους προϊόντα περιποίησης,οι τιμές όμως είναι λίγο αποτρεπτικές..Ελπίζω πάντως να τα δοκιμάσω κάποια στιγμή!Αυτό το λαδάκι για τις ραγάδες μου τράβηξε την προσοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Και εμείς αγαπάμε φυσικά καλλυντικά αλλά ιδιαίτερα αυτά που είναι και χειροποίητα, αναμενόμενο όμως και η τιμή τους... Μακάρι να μπορέσεις να τα δοκιμάσεις κι εσύ έστω κάποιο δειγματάκι :)

      Διαγραφή