Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

3.2.16

Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας #ChocoFactoryMuseum


Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας πρωτοέκανε την εμφάνιση του στην Θεσσαλονίκη και δεν σου κρύβουμε πως από τότε θέλαμε να το επισκεφθούμε. Καταλαβαίνεις λοιπόν την χαρά μας όταν ήρθε στην Αθήνα στο Helexpo Maroussi, και σαν λάτρης της σοκολάτας δεν γινόταν να μην το επισκεφτούμε.
Η σχέση μας με την σοκολάτα ξεκινά από πολύ νωρίς, από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά και τρελενόμασταν για γάλα με κακάο. Από τότε θυμόμαστε την πρώτη μυρωδιά, την γεύση και την αίσθηση του γνήσιου κακάο. Μέχρι και σήμερα δεν θα πούμε όχι σε ένα ζεστό ρόφημα κακάο ή μια πολυτελής πλάκα σοκολάτας.
Κάπου εδώ το παραμύθι ξεκινά με μια ξεχωριστή περιήγηση στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, που εκεί ξαναγίναμε μικρά παιδιά και μεταμορφωθήκαμε σε άλλους Willy Wonka (πόσο αγαπημένη ταινία). Ακόμα και από την εξωτερική διαμόρφωση που είναι άκρως εντυπωσιακή, ανυπομονείς να ανακαλύψεις τι βρίσκεται μέσα. Ο χώρος προσεγμένος και διαμορφωμένος κατάλληλα έτσι ώστε να βιώσεις την αγαπημένη σοκολάτα με κάθε λεπτομέρεια.

Στην αρχή θα βρεις το μουσείο σοκολάτας που εκεί ενημερωθήκαμε για όλη την ιστορία της σοκολάτας ενώ αγγίξαμε πραγματικό καρπό κακάο. Έπειτα χαθήκαμε σε μια τροπική ζούγκλα και φτάσαμε στη καλύβα του Αμαζονίου όπου μέσα από μια σύντομη προβολή είδαμε μια ιδιαίτερη παρουσίαση και απεικόνιση της ιστορίας της σοκολάτας. Έπειτα φτάσαμε στην υπέροχη σοκολατένια πλατεία με κόσμημα στο κέντρο της το κακαόδεντρο.
Μετά ήρθε η ώρα για δουλειά και στο εργοστάσιο σοκολάτας είδαμε την παραγωγή της γκοφρέτας και φυσικά δοκιμάσαμε. Στον ποιοτικό έλεγχο σοκολάτας ή αλλιώς χημείο διασκεδάσαμε με πειράματα. Στο εργοστάσιο μπισκότου είδαμε την διαδικασία παραγωγής των αγαπημένων μας σοκολατένιων μπισκότων. Απολαύσαμε ένα ποτήρι ζεστή σοκολάτα με την αυθεντική συνταγή των Μάγιας με μπαχαρικά και τσίλι και προχωρήσαμε στην μηχανή του χρόνου ή αλλιώς λαβύρινθο όπου στο τέλος του μας έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη. Ο μεγαλύτερος καταρράκτης σοκολάτας της Ευρώπης με 1.200 λίτρα ρευστής σοκολάτας μπροστά στα μάτια μας δημιούργησαν ένα φανταστικό θέαμα.
Στη συνέχεια στα μαθήματα γευσιγνωσίας γευτήκαμε ξεχωριστές σοκολατένιες λιχουδιές και προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε τα συστατικά τους. Και τελευταίος σταθμός της περιήγησης μας ήταν η γκαλερί ChocoArt όπου εντυπωσιαστήκαμε με τον αρκούδο, το αεροπλάνο και όλα τα άλλα εκθέματα όπου ήταν φτιαγμένα από πραγματική σοκολάτα.

Στο σημερινό σοκολατένιο μας ποστ ελπίζουμε να σου μεταφέρουμε όλα όσα ζήσαμε εκεί και να σου μεταδώσουμε τις εικόνες μας, και να πάρεις μια μικρή σοκολατένια γεύση από την περιήγησή μας στο #ChocoFactoryMuseum.
















Ένα είναι το σίγουρο από την περιήγηση μας στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας πως ξαναγίναμε μικρά παιδιά. Μάθαμε, εξερευνήσαμε, δοκιμάσαμε, γευτήκαμε και απολαύσαμε την σοκολάτα με όλες μας τις αισθήσεις. Σίγουρα το πιο γλυκό και παραμυθένιο θεματικό πάρκο που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι με πολύ αγάπη.

Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας θα βρίσκεται μέχρι και της 21 Φεβρουαρίου 2016 στην Αθήνα, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo Maroussi (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι).
Περισσότερες πληροφορίες στο www.ergostasiosokolatas.gr και στο Facebook.

Διάβασε επίσης:


FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό.
Οι απόψεις που παρουσιάζονται είναι σύμφωνα με την προσωπική μας εμπειρία και γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου