Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

9.1.15

Cooking: Παραδοσιακές Δίπλες


Οι δίπλες είναι από τα πιο εύκολα παραδοσιακά γλυκά για τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά και σε πολλά μέρη της Ελλάδας προσφέρονται παραδοσιακά σε γιορτές, γάμους, βαφτήσια, αρραβώνες. Φυσικά στο σημερινό γευστικό μας ποστ δεν μπορούσαν να λείπουν οι δίπλες για να ολοκληρωθούν οι γιορτινές συνταγές μας. Η συνταγή είναι εύκολη, με λίγα υλικά και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο και γευστικό. Οι δίπλες είναι από τα πιο κλασικά γλυκίσματα, και αν και η εμφάνιση τους είναι απλή, πάντα εντυπωσιάζουν. Δείτε πως να τις φτιάξετε κι εσείς.


ΥΛΙΚΑ
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
Λίγο αλάτι
Λίγη κανέλα
Καρύδι τριμμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1μιση φλιτζάνι νερό
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το ηλιέλαιο, λίγη κανέλα και ελάχιστο αλάτι.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ζύμη. Το μυστικό είναι να μην βάλουμε καθόλου νερό στη ζύμη για να γίνουν τραγανές οι δίπλες μας. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για λίγη ώρα.
- Με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη και κόβουμε είτε τρίγωνα ή ορθογώνιες λωρίδες ή ότι άλλο σχέδιο επιθυμούμε, χρησιμοποιώντας μαχαίρι ή καλύτερα ένα εργαλείο για κοπή ζύμης
για το σχέδιο.
- Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη, μαζί με το ξύλο κανέλας και την φλούδα λεμονιού. Αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις.
- Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι (κατά προτίμηση ηλιέλαιο), τηγανίζουμε τις δίπλες μας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Σιροπιάζουμε τις δίπλες ρίχνοντας τες στο σιρόπι. Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τέλος τις πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο, και οι δίπλες μας είναι έτοιμες.


Αν δοκιμάσεις την συνταγή μας για τις παραδοσιακές δίπλες, μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.
Εμείς θα τα ξαναπούμε σε μια επόμενη γευστική συνταγή.

Καλή απόλαυση,
Μαρία.

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

2 σχόλια:

  1. Γιατί να είναι όλα γλυκά τόσο υπέροχα; Μπράβο για την συνταγή και καλή όρεξη! ;)
    Σας έχω προσθέσει σε ένα tag post..θα χαρώ να το κάνετε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο γλυκό πραγματικά και εύκολη συνταγή! Θα την κανω άμεσα παρά τις θερμίδες. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή