Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

26.2.16

Cooking: Γρήγορο σουφλέ με ψωμί του τοστ


Η σημερινή συνταγή είναι για όλους εμάς που βιαζόμαστε και δεν έχουμε καθόλου χρόνο να αφιερώσουμε στη κουζίνα ή απλώς βαριόμαστε και αναζητούμε κάτι γρήγορο δίχως κόπο. 
Αυτή είναι η εκδοχή του αγαπημένου σουφλέ αλλά με ψωμί του τοστ, και εκτός ότι είναι πανεύκολο δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια για να το φτιάξεις. Ενώ ο χρόνος που θα σπαταλήσεις δεν υπερβαίνει τα 5' λεπτά, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσεις τα υλικά σε ένα ταψί. Όμως πραγματικά το γευστικό αποτέλεσμα αξίζει κατά πολύ περισσότερο, έχοντας ένα εντυπωσιακό πιάτο που φαίνεται να χρειάστηκε αρκετός κόπος αλλά τελικά δεν είναι έτσι. Δοκίμασε να το φτιάξεις κι εσύ!


ΥΛΙΚΑ
Ψωμί του τοστ
Βούτυρο
Κίτρινο τυρί τριμμένο (της αρεσκείας μας)
Ζαμπόν ή γαλοπούλα σε φέτες
2 αυγά
500 ml Φρέσκο γάλα
Ρίγανη
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τις κόρες από το ψωμί του τοστ.
- Στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα πυρέξ ώσπου να καλυφθεί πλήρως ο πάτος.
- Πάνω σε κάθε φέτα ψωμί βάζουμε μικρά κομματάκια βούτυρο, και ρίχνουμε κίτρινο τυρί. Από πάνω τοποθετούμε το ζαμπόν ή την γαλοπούλα.
- Συνεχίζουμε από πάνω με μία ακόμη στρώση ψωμί του τοστ και βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με κίτρινο τυρί και αν μας αρέσει βάζουμε ρίγανη και πιπέρι.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το σουφλέ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) μεχρι να ροδίσει.

Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου