Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

18.6.15

Feel the kiss of the sun #Frezyderm


Το Καλοκαίρι είναι πλέον εδώ πιο ζεστό από ποτέ και μαζί του εκτός από την ξεκούραση, τις διακοπές, τα γευστικά κοκτέιλ, τις βουτιές στην παραλία, έφερε και τον περιβόητο ήλιο με τις επιβλαβείς επιπτώσεις που έχει στην επιδερμίδα μας. Ωστόσο δεν πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε ως τον μεγάλο μας εχθρό, και σήμερα θα σου πούμε πως να το κάνεις όχι μόνο φίλο αλλά κολλητό σου.


Ο ήλιος, η προστασία μας από αυτόν, και το Καλοκαίρι ήταν η αφορμή για ένα άκρως επιμορφωτικό event που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες παρέα με τους ειδικούς της Frezyderm στον υπέροχο χώρο του Momix Bar στο Κεραμεικό.
Το Momix Bar δεν είχε τύχη να επισκεφθούμε στο παρελθόν, αλλά πραγματικά ο χώρος τους που διαθέτει και αυλή, παρέχει υπέροχη αισθητική και διακόσμηση που μας μάγεψε από την πρώτη στιγμή. Είναι μια τέλεια επιλογή για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα από την άνεση της Αθήνας, και σίγουρα θα το προτιμήσουμε στο μέλλον. Εκεί απολαύσαμε ένας άκρως Καλοκαιρινό κοκτέιλ με ξηρό πάγο, που κάνει αυτό το υπέροχο εφέ με τις μπουρμπουλήθρες. Φυσικά για εσένα φίλη που μας διαβάζεις τραβήξαμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό για να απολαύσουν τα μάτια σου και να σου μεταδώσουμε τις στιγμές που περάσαμε.





Το event όμως δεν είχε σκοπό να μάθουμε ακόμα μια εταιρεία και τα προϊόντα της. Μην ξεχνάμε όμως πως μιλάμε για την Frezyderm μια εταιρεία Ελληνική που διαπρέπει 30 χρόνια στο χώρο των δερματολογικών προϊόντων, με σκοπό την πλήρη κάλυψη των αναγκών της επιδερμίδας (πρόσωπο, σώμα, μαλλιά, ευαίσθητη περιοχή, αντηλιακά, βρεφικά και παιδικά προϊόντα, συμπληρώματα και εξειδικευμένη φροντίδα), που εμπιστεύονται δερματολόγοι, γυναικολόγοι, παιδίατροι και φαρμακοποιοί εδώ και χρόνια.

Σκοπός ήταν να βάλουμε γερές βάσεις γιατί όλα ξεκινάνε από εκεί με την σωστή ενημέρωση, και δεν σου κρύβουμε πως πολλά από αυτά που μάθαμε δεν τα γνωρίζαμε ούτε εμείς. Γι' αυτό θέλουμε να σου επιστήσουμε ιδιαίτερα την προσοχή, εφοδιάσου λοιπόν με χαρτί και στυλό και κράτα σημειώσεις. Γιατί η σωστή προστασία από τον ήλιο μας αφορά όλους. Είτε λατρεύεις τον ήλιο, την παραλία και το Καλοκαίρι, είτε όχι, σε αφορά. Γιατί η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με την μεγαλύτερη και περισσότερη ηλιοφάνεια όλο το χρόνο και όχι μόνο το Καλοκαίρι.




Και θα ξεκινήσουμε λέγοντας σου πως το δέρμα μας έχει μνήμη. Ναι καλά διαβάζεις έχει μνήμη, και θυμάται όσες φορές δεν το προσέξαμε, δεν το φροντίσαμε, δεν το ενυδατώσαμε και δεν φορέσαμε αντηλιακό. Τα θυμάται όλα και αυτό θα φανεί στην όψη του με το πέρασμα του χρόνου. Οπότε μην αμελείς ποτέ μα ποτέ το αντηλιακό σου. Πολύ συνηθισμένο και κλισέ ακούγεται αυτή η πιπίλα με το αντηλιακό, όμως το θυμόμαστε (ακόμα κι εμείς) μόνο το Καλοκαίρι που είναι περίοδος αιχμής. Ενώ πρέπει να το εντάξουμε στην καθημερινότητα μας και τον Χειμώνα, ακόμα και στην βόλτα μας στην μεγαλούπολη, και όχι μόνο στην παραλία το Καλοκαίρι.




Η επιλογή του αντηλιακού
Σχετικά με το πιο αντηλιακό πρέπει να επιλέξουμε, σημαντικό είναι να απευθυνθούμε σε ένα αισθητικό, δερματολόγο ή ειδικό ομορφιάς. Που θα τον ενημερώσουμε με το ιστορικό μας, χρήσιμες πληροφορίες και θα βρούμε την κατάλληλη αντηλιακή προστασία για εμάς. Γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει τις ιδιαιτερότητες του και διαθέτει ξεχωριστές ανάγκες.

Μια κοπέλα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα θα πρέπει να επιλέξει κάποιο αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF, σε σχέση με κάποια που είναι πιο μελαχρινή. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει αν ακολουθούμε κάποια φαρμακευτική αγωγή (αντισυλληπτικά ή αντιυπερτασικά φάρμακα, καρκινοπαθείς) γιατί τότε η επιδερμίδα είναι ακόμα πιο ευαίσθητη και θα πρέπει να επιλέξουμε πολύ υψηλό δείκτη προστασίας SPF.

Εξάλλου στην αγορά θα βρεις αντηλιακά προϊόντα για πρόσωπο-σώμα-μαλλιά-χείλη, με διαφορετικές υφές (ματ, βελούδινο, ενυδατικό), σε μορφή τζελ ή κρέμας, με χρώμα ή χωρίς, με αντηλιακή προστασία 10-20-30-50 SPF, για να διαλέξεις όποιο σου ταιριάζει σύμφωνα με τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σου. Η Frezyderm είναι μια εταιρεία που καλύπτει μεγάλη γκάμα και ποικιλία αντηλιακών προϊόντων.

Μύθοι και αλήθειες σχετικά με το περιβόητο SPF
Το λεγόμενο πως το αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 SPF είναι ίδιο με αυτό που έχει 50 SPF είναι μύθος. Κι όμως έχουν μια διαφορά μικρή μεν αλλά σημαντική δε.
Το αντηλιακό με 50 SPF παρέχει ένα 97% ποσοστό προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία, σε σχέση με αυτό που έχει 30 SPF που παρέχει ένα 95% ποσοστό προστασίας. Η διαφορά στο νούμερο είναι μικρή αλλά σημαντικότατη, γεγονός που καθιστά αυτή την μικρή διαφορά πραγματικά καθιερωτική για την επιδερμίδα.
Και μην γελαστείς αν χρησιμοποιείς αντηλιακό με SPF, ενυδατική κρέμα με SPF, και μακιγιάζ με SPF μαζί. Η συνολική προστασία SPF από την ηλιακή ακτινοβολία δεν αθροίζεται ανάλογα με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, αλλά παραμένει μόνο ο μέσος όρος αυτής.

Η σωστή χρήση του αντηλιακού
Το μεγαλύτερο όμως σφάλμα γίνεται στη χρήση του. Και δεν σου κρύβουμε πως κι εμείς έχει τύχει στο παρελθόν να εφαρμόζουμε το αντηλιακό αμέσως μόλις πάμε στην παραλία. Είναι φαινόμενο που συναντάμε συνεχώς. Θα πρέπει όμως να το εφαρμόζουμε 20 λεπτά πριν, για να δώσουμε τον χρόνο να δράσει αρκετά και να απορροφηθεί από την επιδερμίδα. Έπειτα για την σωστή προστασία θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε κάθε 2 ώρες. Η ποσότητα που χρησιμοποιούμε κάθε φορά θα πρέπει να είναι πλούσια και γενναιόδωρη χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην υγεία μας. Τόση ποσότητα που κάθε συσκευασία θα πρέπει να καταναλώνεται περίπου σε 20-30 ημέρες.



Το περσινό αντηλιακό που ξέμεινε
Έλα παραδέξου το πως και εσύ έτυχε να χρησιμοποιήσεις το περσινό αντηλιακό σου κάποια στιγμή, νομίζοντας πως σε προστατεύει. Κι όμως το αντηλιακό μόλις ανοιχτεί έχει διάρκεια 3-5 μήνες,  έπειτα μειώνεται το αντηλιακό φίλτρο που περιέχει και μαζί μειώνεται η δράση και η προστασία του. Η ημερομηνία λήξης (που είναι 12 μήνες) ισχύει για όταν δεν έχει ανοιχτεί και δεν έχει έρθει σε επαφή με μικροβιακό φορτίο. Το περσινό αντηλιακό σου λοιπόν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο αν είναι κλεισμένο και σφραγισμένο.

Μαύρισμα και αντηλιακό
Ένας ακόμα μύθος είναι πως το αντηλιακό δεν επιτρέπει το μαύρισμα στην επιδερμίδα. Και πόσες φορές έτυχε να μην χρησιμοποιήσουμε (κι εμείς, κι εσύ, και όλες μας) αντηλιακό γι' αυτό ακριβώς το λόγο. Όμως να σε ενημερώσουμε πως το αντηλιακό προδιαθέτει το σωστό μαύρισμα στην επιδερμίδα, χαρίζοντας μας με ασφαλή τρόπο την ηλιοκαμένη χρυσαφένια όψη που αγαπάμε. Πλέον δεν έχεις καμία δικαιολογία. Το αντηλιακό απλώς μας προστατεύει από την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία.

Ήλιος, βιταμίνη D και αντηλιακό
Η βιταμίνη D είναι γνωστή και ως η βιταμίνη του ήλιου επειδή παράγεται στο δέρμα μας μέσω της έκθεσης στον ήλιο. Βέβαια τα οφέλη και η δράση της είναι απαραίτητα για την λειτουργία του οργανισμού μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να εκτίθεσαι χωρίς προστασία για να επωφεληθείς από την βιταμίνη D. Το αντηλιακό όπως ξαναείπαμε προσφέρει προστασία από την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία και δεν επηρεάζει την σύνθεση της βιταμίνης D.




Τα απόλυτα summer accessories: καπέλο και γυαλιά
Και τώρα που καλύψαμε εν μέρη το μεγάλο κεφάλαιο αντηλιακό, στις Καλοκαιρινές εξορμήσεις μαζί με τα φαντασμαγορικά κολιέ και βραχιόλια μας, δεν πρέπει να παραλείπουμε το καπέλο.
Και πάλι μπορεί να σου φαίνεται κλισέ, όμως το καπέλο εκτός από όμορφο στυλ προσφέρει και σημαντική προστασία από τον ήλιο. Προτίμησε ένα μεγάλο πλατύγυρο καπέλο που σε καλύπτει επαρκώς και όχι τύπου τζόκεϋ. Σε συνδυασμό πάντα με ένα ζευγάρι καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου με αντηλιακά φίλτρα.

Έξτρα κεφάλαιο: νερό, ενυδάτωση και διατροφή
Μετά από όλο αυτό το κατεβατό δεν θέλουμε να σε κουράσουμε κι άλλο διαβάζοντας, αλλά θέλουμε να σου επιστήσουμε την προσοχή σε κάτι τελευταίο. Στο πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας μετά την έκθεση στον ήλιο και να την ενυδατώνουμε σωστά. Και όπως λέμε πως η ομορφιά ξεκινάει πρώτα από μέσα μας, έτσι και η ενυδάτωση ξεκινάει από μέσα μας.
Οι ανάγκες μας για νερό το Καλοκαίρι αυξάνονται, οπότε πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερο νερό σε σχέση με το χειμώνα.
Επίσης μπορούμε να εφοδιάσουμε τον οργανισμό μας προσθέτοντας στη διατροφή μας ντομάτα, καρότο, μπρόκολο, πράσινο τσάι, μαύρη σοκολάτα, που αποτελούν μερικές από τις αντηλιακές τροφές. Προσφέρουν αντιοξειδωτική δράση που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες (μόρια που παράγονται από την ηλιακή ακτινοβολία και καταστρέφουν τα κύτταρα).

Φροντίδα μετά την έκθεση στον ήλιο
Σχετικά με την επιδερμίδα μας δεν πρέπει να παραμελούμε την φροντίδα της μετά την έκθεση στον ήλιο. Πρέπει να την ενυδατώνουμε απαραιτήτως και επαρκώς, χρησιμοποιώντας ενυδατική κρέμα για μετά τον ήλιο (After Sun Lotion). Έξτρα τιπ και δικό μας απόλυτο must-have για το Καλοκαίρι είναι τα σπρέι ιαματικού νερού (Thermal Water) που δροσίζουν και καταπραΰνουν στην στιγμή την επιδερμίδα. Για πιο έντονη αίσθηση δροσιάς τοποθέτησε το για λίγη ώρα πριν στο ψυγείο.


Ακολουθώντας αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές συμβουλές, μπορούμε εύκολα να κάνουμε τον ήλιο όχι μόνο φίλο μας αλλά κολλητό μας. Και έχοντας στο πλευρό μας την Frezyderm τελικά δεν φαντάζει ακατόρθωτο. Βέβαια μην ξεχνάς πως για όποιο ανησυχία σου θα πρέπει να απευθυνθείς στον δερματολόγο σου.
θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την Frezyderm για τις πολύτιμες συμβουλές που μας έδωσαν και το υπέροχο event που διοργάνωσαν.
Ελπίζουμε κι εσύ beauty να βρήκες αυτές τις συμβουλές χρήσιμες.
Αλήθεια εσύ ακόμα να κάνεις τον ήλιο φίλο σου;

Διάβασε επίσης:

Πολλά φιλιά,
Σοφία & Δέσποινα

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό.

4 σχόλια:

  1. τέλεια η πληροφόρησή σας κοριτσούδια!! εγώ πάντα βάζω αντηλιακό μισή ώρα πριν βγω στον ήλιο και χρησιμοποιώ τη Frezyderm και σε αντηλιακό και σε περοποίηση προσώπου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την εταιρεία την εμαθα 4 χρονια πριν που πηρα το πρωτο αντηλιακο για τον μικρό μου !!! Εχω να πω μονο τα καλύτερα !!! Ευχαριστουμε για την τελεια παρουσιαση-πληροφόρηση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας κορίτσια !!! :) Και οι φωτογραφίες που ανέβασατε , τόσο καλοκαιρινές!!! <3 Καλό καλοκαίρι!!! <3 Frezyderm

    ΑπάντησηΔιαγραφή