Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

27.11.15

Cooking: Εύκολη Μηλόπιτα


Ακούγοντας την λέξη μήλο πάντα μας έρχεται στο μυαλό ο Χειμώνας, και τι πιο ιδανικό από την κλασική μηλόπιτα με κανέλα που θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια. Που φτιάχναμε σπίτι τις κρύες βροχερές μέρες, και μύριζε όλη η κουζίνα από τα αρώματα. Εξάλλου η μηλόπιτα είναι μια εναλλακτική λύση για όσους δεν προτιμάνε απλά σκέτα τα μήλα. Μην ξεχνάμε πως ένα μήλο την ημέρα το γιατρό το κάνει πέρα. Δεν βγήκε τυχαία αυτό το ρητό και τα μήλα θα πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή μας.
Στο σημερινό γευστικό μας ποστ φτιάχνουμε παρέα εύκολη μηλόπιτα, που αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό μ' ένα ποτήρι ζεστό τσάι. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, καθώς η παρασκευή της μηλόπιτας είναι εύκολη και γρήγορη και θυμίζει πολύ αυτή του κέικ. Δοκίμασε να την φτιάξεις κι εσύ!


ΥΛΙΚΑ
4 μέτρια μήλα
200γρ. βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 βανιλίνες
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγο χυμό λεμονιού
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ετοιμάζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομματάκια (κυβάκια) και τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
- Αφού κρυώσει το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με ένα σύρμα και τα προσθέτουμε.
- Ρίχνουμε στο μείγμα τις βανιλίνες, λίγη κανέλα, και το αλεύρι σταδιακά, και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και το μείγμα μας να γίνει πηχτός χυλός.
- Στο τέλος προσθέτουμε στο μείγμα και τα κομμένα μήλα, ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε ταψάκι ή φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει προηγουμένως.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) μεχρι να ροδίσει.
- Αφού κρυώσει η μηλόπιτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και σερβίρουμε.

TIP: Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να γίνει και για ατομικά μηλοπιτάκια.


Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.

1 σχόλιο: