Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

16.2.15

Fifty Shades of Grey Movie


Σίγουρα θα έχεις δει να μιλάνε παντού γι' αυτό και αναφερόμαστε στην πολυσυζητημένη μεταφορά του πρώτου βιβλίου της σειράς Πενήντα αποχρώσεις του γκρι στην μεγάλη οθόνη, που πριν λίγες μέρες έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αυτή την ταινία την περιμέναμε εδώ και καιρό με ανυπομονησία, που πλέον τα αγαπημένα μας βιβλία θα έπαιρναν μορφή. Φυσικά εξασφαλίσαμε το εισιτήριο μας και σπεύσαμε να την δούμε. Για να δούμε πως μας φάνηκε και τι εντυπώσεις μας άφησε στο τέλος.


FIFTY SHADES OF GREY (2015)
Ελληνικός Τίτλος: Πενήντα αποχρώσεις του γκρι
Παραγωγή: ΗΠΑ
Είδος: Ρομαντική, Δράμα, Κομεντί
Σκηνοθεσία: Σαμ Τέιλορ Τζόνσον 
Σενάριο: Κέλι Μαρσέλ
Ηθοποιοί: Τζέιμι Ντόρναν, Ντακότα Τζόνσον, Ρίτα Όρα, Λουκ Γκράιμς,
Τζένιφερ Ελ, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Μαξ Μαρτίνι
Διάρκεια: 125' λεπτά
Πρεμιέρα: 12 Φεβρουαρίου 2015

ΥΠΟΘΕΣΗ
Η Αναστάζια Στιλ μία άβγαλτη και συνεσταλμένη τελειόφοιτος, γνωρίζει τον γοητευτικό, εντυπωσιακό αλλά και μυστηριώδη, δισεκατομμυριούχο Κρίστιαν Γκρέι, όταν φτάνει στα γραφεία του για μία συνέντευξη. Η ορμητική ερωτική τους έλξη γεμάτη ένταση, πάθος και συναισθήματα, σύντομα μετατρέπεται σε μία καυτή σεξουαλική σχέση. Η Αναστάζια όμως θα έρθει αντιμέτωπη με τα πικάντικα γούστα του Κρίστιαν και θα πρέπει να αναρωτηθεί μέχρι πού μπορεί να τον ακολουθήσει. Ώσπου είναι διατεθειμένη να φτάσει για τον άνθρωπο που αγαπά. Ανακαλύψτε τις πενήντα αποχρώσεις του γκρι.



Η γνώμη μας για την ταινία:
Για την ταινία Πενήντα αποχρώσεις του γκρι (αλλά και την σειρά βιβλίων) έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα και οι απόψεις διίστανται. Εμείς ανήκουμε σε αυτούς που έχουν διαβάσει και τους άρεσε η σειρά των βιβλίων, και περιμέναμε την μεταφορά της σε ταινία με πολύ ανυπομονησία.

Τώρα περί της ταινίας η σκηνοθέτης έχει προσεγγίσει πολύ έξυπνα και με άψογο τρόπο την ταινία, με έξυπνα πλάνα, ενδιαφέρουσες εικόνες και σκηνικά. Ωστόσο η πλοκή της ταινίας μας φάνηκε πολύ περιληπτική με πολύ γρήγορες εναλλαγές μεταξύ των σκηνών. Δεν προλαβαίναμε να καταλάβουμε το πότε τελείωσε η κάθε σκηνή, ενώ η εναλλαγές ήταν τόσο γρήγορες που αν κάποιος δεν είχε διαβάσει τα βιβλία δύσκολα θα καταλάβαινε την ιστορία. Επίσης από την ταινία έλειπαν σημαντικές σκηνές που θα βοηθούσαν να κατανοήσουμε την ιστορία της Αναστάζια και του Κρίστιαν βαθύτερα, και τις υποχωρήσεις που κάνει εκείνος για την σχέση τους. Περί των ερωτικών σκηνών σίγουρα ήταν όσο τολμηρές τόσο όσο πρέπει, χωρίς να μετατρέπουν την ταινία χυδαία και προσβλητική.

Σχετικά με τους ρόλους, οι πρωταγωνιστές έδεναν αρμονικά και υπήρχε χημεία μεταξύ τους. Η Ντακότα Τζόνσον προσέγγισε εκπληκτικά την αθώα, απλή αλλά και συνάμα δυναμική Αναστάζια. Ενώ ο Τζέιμι Ντόρναν μας μετέδωσε τον σκοτεινό και μυστηριώδες χαρακτήρα του Κρίστιαν Γκρέι. Λόγο όμως του λιγομίλητου και σκοτεινού ρόλου του θεωρούμε πως αδικήθηκε. Οι υπόλοιποι ρόλοι της ιστορίας ήταν σαν να μην υπήρχαν καθώς στην ταινία έγινε ένα μικρό πέρασμα, και θα ήταν ωραίο να βλέπαμε περισσότερα γι' αυτούς όπως γίνετε και στο βιβλίο.

Στο τέλος μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα και εντυπώσεις, και η μεταφορά του βιβλίου σε ταινία ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Απλά περιμέναμε περισσότερα λόγο της υπερβολικής διαφήμισης της ταινίας αλλά και των πολλών trailer που είδαμε εν αναμονή αυτής. Ήταν σαν να έχουμε ήδη δει όλη την ταινία.

Αξίζει να σημειωθεί το εκπληκτικό soundtrack της ταινίας που κάθε κομμάτι ήταν ένα κι ένα διαλεγμένο, και πολλές φορές βλέποντας την ταινία μας συνεπήρε. Δεν θα γινόταν πιο ιδανική η μουσική επένδυση της ταινίας που την πλαισιώνει άψογα. Ο λόγος φυσικά για τα εκπληκτικά Love me like you do της Ellie Goulding, την νέα εκδοχή του Crazy in love της Beyonce, Earned it του The WeekndI put a spell on yoυ της Annie LennoxSalted Wound της Sia, κ.α που σίγουρα αξίζει να ακούσεις.

Η ταινία είναι βασισμένη στο πρώτο βιβλίο της σειράς Πενήντα αποχρώσεις του γκρι ( Fifty Shades of Grey) της EL James. Οπού κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
Μπορείς να δεις την γνώμη μας για τα βιβλία της σειράς εδώ.

Η βαθμολογία μας: 7/10

Εμείς ανακαλύψαμε τις Πενήντα αποχρώσεις του γκρι και ήδη αναμένουμε για την δεύτερη ταινία της σειράς που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2016.
Εσύ μήπως έχεις δει την ταινία; Μην ξεχάσεις να μας πει στα σχόλια πως σου φάνηκε.
Ποια η γνώμη σου για το φαινόμενο που λέγεται Πενήντα αποχρώσεις του γκρι;

Πολλά φιλιά,
Δέσποινα & Σοφία

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό. Είναι η προσωπική μας κριτική και γνώμη για την ταινία.

2 σχόλια:

  1. Κορίτσια, συμφωνώ με όσα γράψατε!
    Δεν θα πω περισσότερα για την ταινία, γιατί τα είπα όλα στην κριτική μου που έγραψα.
    Κι εγώ περίμενα πολλά περισσότερα. Όσο για την μουσική/τραγούδια απλά λατρεύω!!!
    Η επόμενη ταινία πιστεύω θα έχει κάτι παραπάνω!
    Καλή εβδομάδα να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχω διαβασει τα δυο απο τα τρια βιβλια και δεν μου αρεσαν σχεδον καθολου. ομως, ειδα και την ταινια για να δω μηπως και ειναι πετυχημενη η μεταφορα.ουτε η ταινια μου αρεσε.η πρωταγωνιστρια μου αρεσε πολυ.η μουσικη επισης αρκετα καλη. ηταν απλα μια γρηγορη βολτα μεσα στις σελιδες του βιβλιου, εστιασε ελαχιστα στον χαρακτηρα του κ.Γρευ και σε ολα τα γεγονοτα που περιγραφονται στο βιβλιο.πολυ πολυ αδιαφορη και πολυ χαμος για το τιποτα! απορω, γιατι θα γυρισουν και Νο2!

    ΑπάντησηΔιαγραφή