Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

27.12.16

Fantastic Beasts & Where to Find Them | Movie


Η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ, που ξεχωρίσαμε από τις ιστορίες του αγαπημένου μάγου των παιδιών, του Χάρι Πότερ,  επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη και ξαναζωντανεύει το σύμπαν του μαγικού κόσμου με νέες ιστορίες και περιπέτειες. Έχοντας κάνει πριν λίγο καιρό πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες τα «Φανταστικά ζώα και που βρίσκονται», ήρθε η στιγμή να σου μεταφέρουμε τις εντυπώσεις που μας άφησε.


FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM (2016)
Ελληνικός Τίτλος: Φανταστικά ζώα και που βρίσκονται
Παραγωγή: Αγγλία, ΗΠΑ
Είδος: Περιπέτεια, Οικογενειακή, Φαντασία
Σκηνοθεσία: David Yates
Σενάριο: J.K. Rowling
Ηθοποιοί: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Samantha Morton, Jon Voight, Carmen Ejogo, Ron Perlman, Colin Farrell
Διάρκεια: 133' λεπτά
Πρεμιέρα:
 17 Νοεμβρίου 2016

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
O Νιουτ Σκαµάντερ είναι ο διασημότερος µαγοζωολόγος του Κόσμου των Μάγων που στα ταξίδια του έχει συναντήσει και καταγράψει χιλιάδες μαγικά πλάσματα, και συγγραφέας του βιβλίου «Φανταστικά ζώα και που βρίσκονται» του Χόγκουαρτς. Αυτή τη φορά, εβδομήντα χρόνια νωρίτερα από τις περιπέτειες του πιο αγαπημένου μάγου των παιδιών, του Χάρι Πότερ, έχει καταφύγει στη Νέα Υόρκη στην προσπάθειά του να αναζητήσει και να καταγράψει νέα μαγικά πλάσματα, που θα τον μπλέξουν σε νέες περιπέτειες.



ΚΡΙΤΙΚΗ
Στην ταινία μεταφερόμαστε γι' ακόμα μια φορά στον μαγικό κόσμο της Τζ.Κ.Ροουλινγκ που όλοι έχουμε γνωρίσει κι αγαπήσει μέσα από τα βιβλία και τις ταινίες του πιο αγαπημένου μάγου των παιδιών. Αυτή την φορά βρισκόμαστε στην Νέα Υόρκη, εβδομήντα χρόνια νωρίτερα από τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ, και μας συστήνει τον Νιουτ Σκαµάντερ έναν μαγοζωολόγο όπου αναζητεί και μελετά μαγικά πλάσματα. Ο νεαρός Νιουτ καταφθάνει στην πόλη με τη γεμάτη μαγικά πλάσματα βαλίτσα του και μπλέκεται σε περιπέτειες και μπελάδες όταν μερικά από αυτά ελευθερώνονται κι επιτείνουν έντονο χάος, με αποτέλεσμα ο μαγικός κόσμος να βρίσκεται σε κίνδυνο να αποκαλυφθεί στους Μαγκλ ή αλλιώς μη-μάγους. Έτσι καλοί και κακοί Μάγοι, αθώοι άμαγοι και παράξενα όντα θα μπλεχτούν σε μια περιπέτεια που συνδυάζει όλη τη μαγική συνταγή θεάματος, ρομάντζου, συγκίνησης και αγωνίας, με φόντο τη νοσταλγική Νέα Υόρκη.
Μια ταινία που αν και στην αρχή μπορεί να χαθείς με την πλοκή της στη συνέχεια σου κρατάει το ενδιαφέρον, και πλαισιώνεται από μια φαντασμαγορική εικόνα και σκηνοθεσία και έχοντας στο σενάριο την ίδια την συγγραφέα στο πρώτο της ντεμπούτο, γεγονός που είναι άξιο αναφοράς.
Ο  Έντι Ρεντμέιν στο πρωταγωνιστικό ρόλο του Νιουτ Σκαµάντερ ξεχωρίζει καθώς δένει απόλυτα με τον μαγικό χαρακτήρα του και κλέβει τις εντυπώσεις.
Όλα αυτά συνδυάζονται μοναδικά σε μια ήδη επιτυχημένη συνταγή για να μας δημιουργήσουν και να μας μεταδώσουν την μαγεία αυτού του ξεχωριστού φανταστικού κόσμου. Αλλά φτάνοντας στο τέλος δεν κατάφερε να μας απογειώσει όσο περιμέναμε και να ξεπεράσει το στίγμα που άφησε ο Χάρι Πότερ στο μαγικό αυτό κόσμο. Αποτελεί όμως την αρχή ενός υπέροχου παραμυθιού που ξεκινά σταθερά και γοητευτικά, αφήνοντας μας υποσχέσεις για μεγαλείο προσεχώς.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6,5/10

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, και αποτελεί το πρώτο μέρος από μια σειρά πέντε ταινιών.
Περισσότερες πληροφορίες και αποκλειστικό υλικό θα βρεις στο επίσημο site της ταινίας www.fantasticbeasts.com και στη σελίδα στο Facebook.

Αν έχεις δει την ταινία μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μας τις σκέψεις και τις εντυπώσεις σου...
                                                          
Διάβασε επίσης:



FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό. Είναι η προσωπική μας κριτική και γνώμη για την ταινία.

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια πολλά, κορίτσια! Εγώ ξετρελάθηκα με τη συγκεκριμένη ταινία! Μου άρεσε πολύ περισσότερο από τα Harry Potter ομολογώ. Λίγο ο εξαιρετικός πρωταγωνιστής με το Βρετανικό accent, λίγο το αξιαγάπητο niffler και λίγο οι guest εμφανίσεις-έκπληξη προς το τέλος... Ανυπομονώ για τη δεύτερη ταινία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή