Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

5.2.16

Steve Jobs Movie


Όπως έχεις καταλάβει εδώ και καιρό μέσα από την cine-στήλη μας έχουμε ιδιαίτερη αγάπη στον κινηματογράφο και ψάχνουμε αφορμές για να πηγαίνουμε συνέχεια. Αυτή η φορά δεν είχαμε κάποια συγκεκριμένη ταινία στο νου που θέλαμε να δούμε. Την ταινία Steve Jobs (που έκανε πρόσφατα πρεμιέρα) την είδαμε τυχαία όταν απλώς περνάγαμε έξω από τον κινηματογράφο. Μας φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον και αποφασίσαμε να την δούμε, και στο σημερινό ποστ σου μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας...


STEVE JOBS (2015)

Παραγωγή: ΗΠΑ
Είδος: Βιογραφία, Δράμα
Σκηνοθεσία: Danny Boyle
Σενάριο: Aaron Sorkin
Ηθοποιοί:  Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Michael Stuhlbarg, Katherine Waterston
Διάρκεια: 122' λεπτά
Πρεμιέρα: 21 Ιανουαρίου 2016

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Steve Jobs, ο ιδιόρρυθμος γκουρού της τεχνολογίας και ιδρυτής του κολοσσού που ακούει στο όνομα Apple, αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη δημιουργία εργαλείων που θα βελτίωναν την επικοινωνία των ανθρώπων και θα αύξαναν την αποδοτικότητά τους, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος ήταν από τους πλέον αντιπαθείς, αν όχι μισητούς, ανθρώπους. Η συναρπαστική ιστορία του ξεδιπλώνεται μέσα από τρία σημαντικά λανσαρίσματα στην καριέρα του: το Macintosh (1984), το ΝeΧΤcube (1988) και το iMac (1998).




Η γνώμη μας:
Η ταινία Steve Jobs όπως καταλαβαίνεις είναι μια βιογραφική προσέγγιση πίσω από ένα μεγάλο όνομα της τεχνολογίας. Στην ταινία βλέπουμε την ιστορία πίσω από τον Steve Jobs μέσα από τις 3 σημαντικές στιγμές στην καριέρα του και την τεχνολογική του πορεία μέχρι την ίδρυση της Apple.
Μέσα από την ταινία μπορούμε να καταλάβουμε το πόσο δυναμικός και ισχυρογνώμων άνθρωπος ήταν, που πίστευε όσο τίποτα άλλο στον εαυτό του αλλά και στα θέλω του, με αποτέλεσμα να μην το βάζει ποτέ κάτω και να καταφέρνει με επιτυχία ότι ήθελε. Η ταινία καταφέρνει να μας μεταφέρει όλη αυτή την σκοτεινή πλευρά που τον κατέβαλε, το πόσο δύσκολος και ιδιόρρυθμος άνθρωπος ήταν, με φωτογραφία και σκηνοθεσία που απογείωσαν αυτό του το κομμάτι. Το σενάριο μπορεί σε κάποια σημεία να σε μπερδέψει αλλά σου κρατάει το ενδιαφέρον χωρίς να βαρεθείς.
Από άποψη εφέ και υπερπαραγωγή μην περιμένεις τίποτα συγκλονιστικό και χολιγουντιανό εξάλλου δεν πρόκειται για μια τέτοια ταινία.
Ο Michael Fassbender στον πρωταγωνιστικό ρόλο κλέβει τις εντυπώσεις και προσεγγίσει άψογα τον ρόλο όλη αυτής της προσωπικότητας που είχε δημιουργήσει ο Steve Jobs.
Στο τέλος η ταινία μας άφησε με μια πιο ευαίσθητη και αλλιώτικη πλευρά που μπορούσε να κρύβει ο Steve Jobs ή τουλάχιστον έτσι το εκ λάβαμε, αλλά σίγουρα περιμέναμε να δούμε περισσότερα για την ιστορία ενός μεγάλου ονόματος και εκτός της επαγγελματικής του πλευράς.

Βαθμολογία: 7/10

Η ταινία είναι βασισμένη στην ομώνυμη βιογραφία για τον Steve Jobs από τον Walter Isaacson.
Το επίσημο site της ταινίας stevejobsthefilm.com και η σελίδα στο Facebook.

Ποια η γνώμη σου για το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Steve Jobs;
Μήπως έχεις δει την ταινία; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μας και τις δικές σου εντυπώσεις...

Διάβασε επίσης:



FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

ΥΓ. Το ποστ δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό. Είναι η προσωπική μας κριτική και γνώμη για την ταινία.

1 σχόλιο:

  1. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις μια ταινία για τον Steve Jobs!!!!!!!!! Εξαιρετικά σκηνοθεσία & σενάριο!!! Εξαιρετικές και οι ερμηνείες!! Ειδικά ο Michael Fassbender,μας έδωσε μία απ'τις καλύτερες ερμηνείες του!!! Εγώ το βαθμολόγησα με 10!!!
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή