Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

31.7.15

Cooking: Δροσερή σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα


Βρισκόμαστε στην καρδιά του Καλοκαιριού, οπότε το σημερινό γευστικό μας ποστ είναι ανάλαφρο και δροσερό. Μια δροσερή σαλάτα είναι το ιδανικό για τις καυτές ημέρες που θέλουμε λίγη δροσιά, και αποτελεί το τέλειο πιάτο για να αρχίσουμε το γεύμα μας. Η σημερινή συνταγή είναι πολύ απλή, με λίγα υλικά και δεν έχει καμία δυσκολία στη παρασκευή. Φτιάχνουμε δροσερή σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα, μια καλή εναλλακτική για όσους αγαπάνε τα όσπρια. Εσύ πάλι που δεν τα προτιμάς θα σου λέγαμε να δοκιμάσεις να την φτιάξεις γιατί το αποτέλεσμα πραγματικά θα σε δικαιώσει.


ΥΛΙΚΑ
300γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1 μεγάλη ντομάτα
2 ξερά κρεμμύδια
2 πιπεριές (ότι χρώμα θέλουμε)
1 μέτριο αγγούρι
Μαϊντανό
3 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Αλάτι-Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε όλη νύχτα να μουσκέψουν.
- Το πρωί ρίχνουμε το νερό και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό να βράσουν.
- Μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και χύνουμε το νερό. Έπειτα προσθέτουμε καινούριο και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν τα φασόλια μέχρι να γίνουν όσο μαλακά θέλουμε ανάλογα με το γούστο μας. Περίπου 45 λεπτά είναι αρκετά.
- Μόλις βράσουν σουρώνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε σε κυβάκια την ντομάτα, τις πιπεριές, το αγγούρι και το κρεμμύδι ή όπως αλλιώς επιθυμούμε. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Σε ένα μικρό μπολάκι ετοιμάζουμε την σως.  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα φασόλια μαζί με τα λαχανικά μας. Περιχύνουμε με την σως και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε την σαλάτα κατά προτίμηση κρύα.

Συμβουλές: Μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλα λαχανικά θέλετε ανάλογα την αρεσκείας σας. 


Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.
Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:


FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

4 σχόλια:

  1. Τέλεια και καλοκαιρινή συνταγή! Πειράζει αν αντί για μαυρομάτικα βάλω "φασόλια μέτρια" γιατί αυτά έχω; Νομίζω είναι αυτά που βάζουμε στη φασολάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και με απλά φασόλια μέτρια (αυτά για φασολάδα) και είναι εξίσου φανταστική. Οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι ποικιλία φασόλια επιθυμείς, εξάλλου η μαγειρική είναι για να πειραματιζόμαστε. Καλή όρεξη!

      Διαγραφή
  2. πολύ μου αρέσει το φασόλι στην σαλάτα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως δένει άψογα μέσα στη σαλάτα και είναι και μια καλή εναλλακτική για όσους δεν τα προτιμούν ;)

      Διαγραφή