Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

26.6.15

Cooking: Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα


Αν σου αρέσουν τα κολοκύθια η σημερινή άκρως γευστική συνταγή είναι για εσένα. Εσύ πάλι που με το άκουσμα και μόνο του κολοκυθιού αηδιάζεις και μόνο στη σκέψη, και πάλι είναι για σένα. Γιατί οι κολοκυθοκεφτέδες εκτός από ένα ιδανικό συνοδευτικό με λίγο κρασί ή ούζο και καλή παρέα, είναι και μια καλή εναλλακτική για να αγαπήσουν το κολοκύθι όσοι το απεχθάνονται. Πίστεψε με μόλις δοκιμάσεις να τους φτιάξεις (να σημειώσεις πως η συνταγή είναι απλά πανεύκολη), σίγουρα το γευστικό αποτέλεσμα θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη. Δοκίμασε να τους φτιάξεις κι εσύ.


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια
2 ξερά κρεμμύδια
1 αυγό
350γρ. φέτα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
Ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (ποσότητα ανάλογα τα γούστα μας)
1 φλιτζάνι περίπου αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη
1 σφηνάκι ούζο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στην μεγάλη πλευρά με την βοήθεια ενός τρίφτη, και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Στη συνέχεια σε ένα μπολ τρίβουμε και τα κρεμμύδια, και προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι, την φέτα που έχουμε κόψει σε κομματάκια, τον φρέσκο δυόσμο που έχουμε ψιλοκόψει, πιπέρι, ελάχιστο ελαιόλαδο και το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά μας.
- Μετά προσθέτουμε στο μείγμα σιγά-σιγά και σταδιακά το αλεύρι ή την τριμμένη φρυγανιά. Τόσο όσο χρειάζεται μέχρι να μαζέψουν τα υγρά του μείγματος. Το μείγμα μας θέλουμε να κολλάει ελάχιστα στο χέρι για να είναι αφράτοι και ζουμεροί οι κολοκυθοκεφτέδες. Δεν θέλουμε ένα σφικτό ζυμάρι.
- Σε καυτό λάδι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας στο τηγάνι. Αφού πάρουν ένα ωραίο χρώμα και ροδίσουν τους βγάζουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.


Συμβουλές: Για ακόμα πιο έξτρα έντονη γεύση που κάνει την διαφορά, μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα κι ένα σφηνάκι ούζο.

Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή μας για τους κολοκυθοκεφτέδες με τυρί, μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε.
Καλή απόλαυση,
Μαρία

FOLLOW SISTERS BEAUTE ON:

1 σχόλιο: