Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

23.10.13

Think Pink for Breast Cancer!


Καλά είναι να μιλάμε και να ασχολούμαστε με την ομορφιά, τα καλλυντικά, το μακιγιάζ κτλ. αλλά ή ομορφιά έχει άμεση σχέση με την υγεία μας.  Και κυρίως μιλάμε για την ομορφιά την εσωτερική γιατί αυτή είναι που αντανακλά την εξωτερική. Και για να είμαστε και να νιώθουμε όμορφα πρέπει πάνω απ' όλα να είμαστε εμείς οι ίδιοι υγιείς και να φροντίζουμε γι' αυτό.

THINK PINK! Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας του ροζ, είναι ο μήνας ενημέρωσης και πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Και με το σημερινό ποστ θέλουμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι σε όλο αυτό το σκοπό, να σου θυμίσουμε το πόσο σημαντικό είναι, να σε ταρακουνίσουμε και να σε βάλουμε σε σκέψεις.
Να σου θυμίσουμε το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζεις, να προσέχεις και να αγαπάς τον ίδιο σου τον εαυτό. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο πολυτιμότερο από αυτό.


Τα νούμερα των γυναικών που προσβάλλονται κάθε χρόνο από καρκίνο του στήθους είναι μεγάλο, όμως είναι γυναίκες που προσπάθησαν, πάλεψαν και δεν το έβαλαν κάτω. Γυναίκες που στάθηκαν απέναντι του με ΔΥΝΑΜΗ και το ίδιο θέλουμε να κάνεις κι εσύ.
Να μην σε τρομάζει ούτε να σε φοβίζει η ιδέα του καρκίνου του μαστού γιατί μια απλή εξέταση και
η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

Παραμέρισε τους φόβους και τις προκαταλήψεις σου και μην διστάζεις να απευθυνθείς στο γυναικολόγο σου για οποιαδήποτε απορία ή τυχόν αμφιβολία σου. Μην παραμελείς κάθε χρόνο το ραντεβού σου μαζί του, για τον καθιερωμένο γυναικολογικό έλεγχο και τις τυπικές εξετάσεις και επί της ευκαιρίας κάνε και ένα τεστ παπ, εκείνος με την σειρά του θα σε καθοδηγήσει με ότι χρειαστεί.
Επίσης μην παραμελείς το ραντεβού με τον εαυτό σου, μην παραμελείς να κάνεις αυτοεξέταση και να ψηλαφίζεις το στήθος σου. Και αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις δώσε λίγο χρόνο και ρίξε μια ματιά στο άρθρο από το γυναικολόγο Θωμά Γκίκα εδώ που θα σε κατατοπίσει πλήρως με το πως και πότε να το κάνεις.

Επίσης δεν είσαι μόνη σου σε όλο αυτό. Μπορείς να απευθυνθείς στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στον Στόχο (πανελλήνια εταιρεία πρόληψης για τον καρκίνο), το Άλμα Ζωής (πανελλήνιος σύλλογος γυναικών με καρκίνο μαστού).
Σύμμαχοι με τις γυναίκες, σύμμαχοι κατά του καρκίνου του μαστού, σύμμαχοι της ενημέρωσης
και της πρόληψης.
Σημαντικό είναι να σου υπενθυμίσουμε και την εκστρατεία ενάντια στον καρκίνο του μαστού της Avon, που ο κινητός μαστογράφος πραγματοποιεί ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και παρέχει στις γυναίκες δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες.


Σκέψου λοιπόν ροζ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Με πρωτοβουλία της Κορίνας, σε προσκαλούμε, να μοιραστείς αυτή την ανάρτηση, ώστε να τη δουν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες. Να συμβάλλεις κι εσύ στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Σε προσκαλούμε να γράψεις τις δικές σου σκέψεις, τα δικά σου μηνύματα, τη δική σου εμπειρία. Εάν είσαι blogger, δες το ως TAG, όπως έκανε και η Εύη. Εάν δεν είσαι, μπορείς να γράψεις το κείμενο σου και να το στείλεις στην αγαπημένη σου blogger να το δημοσιεύσει. Ή μπορείς να το αναρτήσεις στο facebook με το hashtag #επιστήθια_φίλη . Αρκεί να πεις τις αλήθειες σου.
Σοφία & Δέσποινα

1 σχόλιο: