Facebook Twitter Instagram YouTube Bloglovin' Newsletter Email

24.2.12

Tips μακιγιάζ

Γεια  σας αγαπημένες μου! Πως είστε;
Ξεκλέβοντας λίγο από το χρόνο μου (διότι όλη την εβδομάδα τρέχω με την σχολή),
είπα να σας ετοιμάσω ένα post με tips μακιγιάζ, που ελπίζω να σας βοηθήσουν και να τα βρείτε εξίσου σημαντικά όσο κι εγώ. 
Έτσι για να μας κάνουν την καθημερινότητα μας πιο εύκολη και να είμαστε πάντα όμορφες, επειδή κάθε μια από εμάς το αξίζει!

Βάση
Για τέλεια βάση που δεν τονίζει τις λεπτές γραμμές και τις πρώτες ρυτίδες, επιλέξτε ένα υγρό, λεπτόρευστο μέικ απ. Η επιδερμίδα σας χρειάζεται να είναι καλά ενυδατωμένη προκειμένου το μέικ απ να προσφέρει φυσική κάλυψη. Προσοχή στην απόχρωση, η οποία πρέπει να είναι ζεστή και όχι πιο ανοιχτή από τον τόνο του δέρματος σας. 
Αποφύγετε τα πολύ βαριά κονσίλερ γιατί τονίζουν τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, και προτιμήστε ρουζ σε σκούρο ροζ για περισσότερη λάμψη.

Μάτια
Οι ματ, σκούρες σκιές σκληραίνουν το βλέμμα και τονίζουν τις λεπτές γραμμές.
Γι' αυτό καλό είναι να προτιμήσετε απαλές ή γήινες αποχρώσεις με ελαφρούς ιριδισμούς. Για ξεκούραστο βλέμμα, προσθέστε ανοιχτόχρωμη μη ιριδίζουσα σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού.

Βλεφαρίδες
Η μαύρη μάσκαρα τονίζει το βλέμμα, καθώς έρχεται σε αντίθεση με το λευκό του ματιού. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε αρκετή στην εξωτερική γωνία. Αποφύγετε τη μάσκαρα και το μολύβι στα κάτω βλέφαρα γιατί μικραίνουν το περίγραμμα τους, βαραίνουν το βλέμμα και προσθέτουν χρόνια.
Για περισσότερο μήκος και όγκο στιις βλεφαρίδες, βάλτε μια ειδική βάση πριν από τη μάσκαρα.


Χείλη
Με το πέρασμα του χρόνου τα χείλη λεπταίνουν και χάνουν τον όγκο και το σχήμα τους, καθώς όμως και πολλές δεν διαθέτουμε σαρκώδη χείλη από φυσικού μας. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι στο φυσικό τους χρώμα για να σχηματίσετε το περίγραμμα και επιλέξτε ένα κραγιόν σε ουδέτερη, παλ απόχρωση. Τα σκούρα ματ κραγιόν δείχνουν τα χείλη πιο λεπτά. Προτιμήστε κρεμώδεις υφές και ανοιχτά χρώματα, ενώ μην ξεχνάτε το λιπγκλός γιατί χαρίζει λάμψη και όγκο.


Νύχια
Το σκούρο κόκκινο είναι ένα κλασικό, αγαπημένο χρώμα απαιτεί όμως άψογα χέρια και λευκή, ομοιόμορφη επιδερμίδα. Αν δεν πληρείτε αυτές τις προυποθέσεις και υπάρχουν καφέ κηλίδες στο δέρμα σας, προτιμήστε μια ουδέτερη, μπεζ απόχρωση για περιποιημένο μανικιούρ που δεν τονίζει τις ατέλειες.




Μου αρέσει πολύ ο χώρος της αισθητικής και του μακιγιάζ και προσπαθώ να μαθαίνω όσο πιο πολλά γίνετε. Μοιραστείτε λοιπόν μαζί μου και τα δικά σας tips.
Ελπίζω να σας σας βοήθησα.

Θα σας άρεσε να δείτε κι άλλα θέματα σχετικά με το μακιγιάζ;
Φιλιά πολλά σε όλες,
Σοφία

2 σχόλια:

  1. Γεια σου Σοφια,πολυ καλη η ιδεα σου για την σελιδα...
    Θα ηθελα να βρεις κρεμες πιλιγκ κ μασκες απο υλικα που εχει καθε σπιτι ωστε να μπορουμε να τα κανουμε...
    Ευχαριστω πολυ... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @lena spy Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει να ξεμένω από ιδέες και η δική σου είναι πάρα πολύ ωραία, πιστεύω ότι μας ενδιαφέρει όλες μας.
      Έτσι λοιπόν ένα από τα επόμενα θέματα μου θα είναι σπιτικές συνταγές για κρέμες, πίλινγκ και μάσκες.
      Μόνο να μπορέσω να βρω λίγο χρόνο για ν' ασχοληθώ.
      Φιλιά :*

      Διαγραφή